Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

MériJánosA 2012-es bronz-, majd a tavalyi két ezüst- és egy bronzminősítés mellé újabb két ezüstöt nyert el a környei Méri János a III. Pálinka, Gyümölcs, és Borpárlat Világkupán. Komárom-Esztergom megyéből rajta kívül még a tatai Móró István fekete ribizli pálinkája szerepelt sikerrel, ő bronzminősítést szerzett.

A gyulai pálinkafesztiválon hirdette ki a szakmai zsűri az idei Pálinka, Gyümölcs, és Borpárlat Világkupa, benne a XV. Kisüsti Pálinka Fesztivál pálinkaversenyének eredményeit. A rangos megmérettetésre ezúttal hat országból, 205 kereskedelmi főzdéből, bérfőzetőtől és magánfőzőtől 639 pálinka érkezett, s az ítészek igen szigorúan mérték a pontszámokat, hiszen míg tavaly a minták 65%-a nyert el valamilyen minősítést, idén csupán 43%-a.

A rendezvényen ugyanakkor azt is megállapították, hogy évről-évre ízletesebb pálinkák készülnek, köszönhetően például a nemes versengések konzultációinak, a megszívlelt szakmai tanácsoknak, s hogy egyre többen igénylik a minőségi pálinka kifőzetését.

A környei Méri János idén két újabb ezüstminősítéssel gyarapította világkupa érmeinek számát. A zsűri a Környei Tell Vilmos (Vilmoskörte – Piros Vilmos), valamint a Környe kincse (Szőlőpálinka – Irsai Olivér) elnevezésű pálinkáit rangsorolta az aranytól csupán két ponttal elmaradó fokozatra. A gazda úgy véli, hogy a kiváló minőségű pálinkának – természetesen a pontos, lelkiismeretes munkavégzés mellett – egyetlen titka van, az pedig az érett, ép és egészséges gyümölcs.

 

Megosztás