Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A környei Gyémánt Kempo Egyesület versenyzői ismét világbajnoki aranyakkal, ezüstökkel, bronzzal és negyedik helyezésekkel tértek haza a portugáliai világbajnokságról. A március 10-e és 13-a között megrendezett WAC (World All Style Championship) Nyílt Harcművészeti Világbajnokságon, Portugáliában (Caldas de Rainha) ismét ketten  képviselhették a környei Gyémánt  Kempo SE-ből Magyarországot: Budai Levente  és Varga  Imola.

Varga Imola először vívta ki a részvétel jogát a magyar ZBK Kempo válogatottban, amely hosszú évek kitartó munkájának eredménye, és máris két világbajnoki címet is szerzett: Submission-ban (GI-Földharc) és Full Kempo küzdelemben. A Light Kick küzdelemben a harmadik helyen, míg a technikai számok közül  egyéni formagyakorlatával a negyedik helyen végzett.

Budai Levente, aki 2019-ben már több számban is begyűjtötte a világbajnoki aranyérmet, Portugáliában tovább gyarapította a legfényesebben csillogó serlegek számát: a Submission (GI-Földharc) és a Knockdown (pusztakezes küzdelem) után állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A Kempo KO-ban (K1 küzdelem) ezüstérmet szerzett, a technikai számok közül  fegyveres formagyakorlatával a negyedik helyen végzett.

A világbajnokságon 31 ország közel kétezer sportolója vett részt, Imolának és Leventének – többek között – román, olasz, német, szlovák, cseh, spanyol, azeri, amerikai, portugál, francia, libanoni, kuvaiti, ellenfelei voltak. Eredményeik azért is elismerésre méltóak, mert ezen a világversenyen  nemcsak a Kempo, hanem a küzdősportok minden irányzatából (kick box, thai box, ju-jitsu, taekwondo, stb.) érkeztek ellenfelek.

A világbajnokokról, a világbajnokságról bővebben a Környei Hírhozó következő számában olvashatnak.

Megosztás