Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

16házi-táncversenyImmáron két évtizede rophatják a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai a néptáncot készségtantárgyi oktatás keretei között. A húsz év alatt számos tehetséges diák szerelmesedett bele a táncba, a mostani legifjabbak pénteken a már hagyományos, a Tánc Világnapja alkalmából szervezett háziversenyen csillogtathatták meg tudásukat.

A környei iskolában pár esztendeje új modulrendszerű oktatásmódszertant „teszteltek” tanórai keretek között az országban elsőként az intézmény 1-2. osztályos néptáncos tanulói, s ez jelenleg is hatékonyan működik. Tapasztalhatták mindazok, akik ellátogattak a László Márta néptánc-pedagógus által szervezett pénteki háziversenyre.

Az évfolyamok versenyén a két legfiatalabb korosztály közül az osztályszinten jól teljesítő gyermekek vehettek részt, valamint mindazon művészeti iskolások, akik szerették volna megméretni magukat a négytagú zsűri előtt.

12házi-táncversenyA „kötelező” táncanyag mezőföldi ugrós és kanásztánc volt – a szólótáncverseny résztvevői rövid improvizációval, szabadtánccal mutatkozhattak be egymás és a közönség előtt. Mivel a többfordulós verseny második részében is egyformán jól teljesítették a gyermekek a feladatot, egy-egy népdal eléneklésére is vállalkozniuk kellett, hogy megkönnyítsék az ítészek döntését.

A háziverseny végéhez közeledve – amíg a zsűri a végleges rangsort egyeztette – a fiúk „sudridom” versennyel mérték össze erejüket, míg a lányok titkos szavazással „szívkirályt” választottak.

Az elsősök között végül a lányoknál Linczmayer Laura végzett az élen, mögötte másodikként Szücs Anna és Soós Lili, harmadikként pedig Lopez Vega Emma. A fiúknál Lengyel Gergő bizonyult a legügyesebbnek, második lett Marosi Áron, harmadik Alapi Krisztián. Az egy évvel „öregebbek” korosztályában az ifjú hölgyek között Galgovics Borbála nyerte el leginkább a zsűri tetszését, majd Bacher Zsófia és Fehér Kitti. A fiatalembereknél az első helyen Auer Róbert és Karnuts Ferenc osztozott, a másodiknak járó elismerést Mucsi Gergő érdemelte ki, míg a harmadik Búza Miklós lett.

23házi-táncversenyA 3-4-5. osztályosok megmérettetésén Nagy Lilla megőrizte tavaly megszerzett első helyét, második lett Labossa Luca, harmadik Csizmadia Leila. A fiúk mezőnyében Szántó Csongor produkcióit ítélte a legszínvonalasabbnak a zsűri, mögötte végzett másodikként Törös Szabolcs, a harmadik helyen pedig Végh Adrián és Mucsi Ákos.

Nagy Lilla (4.b) nem csupán a táncosok mezőnyében újrázott korosztályában, hiszen idén is elnyerte a „PÜNKÖSDI KIRÁLYNŐ” címet, amely nemcsak megtisztelő, de számos feladattal is jár: Pünkösdkor a katolikus templom ünnepi miséjén a táncos lányok által előadott pünkösdölőben ő játssza majd a főszerepet, valamint a faluban felállított két májusfa „kitáncolásánál” is láthatja a nagyközönség.

Az idei verseny SZÍVKIRÁLYA a Tánc Világnapja alkalmából rendezett verseny hölgy résztvevőinek és nézőinek titkos voksai alapján Végh Adrián, 3.a osztályos tanuló lett.

Gratulálunk a díjazottaknak, akik június 2-án, a Szivárvány Táncegyüttes évzáró műsorán vehetik át megérdemelt ajándékaikat!

3házi-táncversenyLászló Márta főszervező és a verseny lebonyolítója ezúton köszöni a zsűri és a segítő táncosok munkáját. Köszönet Horti Károlynénak, Keltai Gábornak, Magda Petrának, Budavári Kingának, Krupánszky Eszternek és Szabó Karinának.

Köszönet a fotókért Horti Károlynénak!

1házi-táncverseny 2házi-táncverseny 4házi-táncverseny 5házi-táncverseny 6házi-táncverseny 7házi-táncverseny 8házi-táncverseny 10házi-táncverseny 11házi-táncverseny 13házi-táncverseny 14házi-táncverseny 15házi-táncverseny 16házi-táncverseny 17házi-táncverseny 18házi-táncverseny 19házi-táncverseny 21házi-táncverseny22házi-táncverseny

 

 

Megosztás