Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

tardoskeddA táncos gyermekek egy része hagyományosan Környe testvértelepülésén tölti nyári szünidejének pár napját. A fellépésekkel tűzdelt táncos tanév így Tardoskedden ért véget idén is. A táncosok nagy örömmel vették birtokba a termálfürdőt.

A szabadtéri vasúttörténeti kiállítást is megtekintették, amely igen interaktívnak bizonyult: valamennyi eszközt kipróbálhatták, felmászhattak a kihelyezett mozdonyra, a mechanikus szemaforra, s a „mamatej”-re, azaz a vasúti síneket szállító járgányra is. A fiatalok Viskovics Andrea és László Márta kísérőkkel egy délutánt a tájházban töltöttek. tardoskedd_02Megismerkedtek a helyi értékes néprajzi gyűjteménnyel és kézműves foglalkozáson is részt vettek. A bütykölés a turistaszálláson sem maradt el, ott gumiékszerek, hűtőmágnesek, papírfigurák készültek ajándékba. Nagy élményt jelentett az Igor bácsi műhelyében töltött idő, amikor az üvegfújás rejtelmeibe is betekinthettek a csoport tagjai. A „mindennapi” strandolás, sport mellett a közös táncra is sor került, majd a búcsúesten a hagyományos csapatvetélkedő mellett még vidám sorverseny is volt sportos feladatokkal.

A pár együtt töltött kedves élményekkel teli nap zárásként a táborozók jutalmazásával és egy nagy körmondattal fejeződött be: én azért éreztem jól magam, mert… – a folytatást minden felnőtt és gyermek csupa szép saját gondolattal fogalmazta meg.

tardoskedd_03Az elmúlt, közel két évtized alatt kialakult az a gyakorlat, hogy a kezdeti környebányai tánctáborok mellett a kisiskolások a lakóhelyüktől csupán 75 km-re lévő testvértelepülésen, Tardoskedden is táboroznak rendszeresen. Az idősebb táncosok már jó ideje hosszabb utakra is vállalkoznak: voltak Németországban, Erdélyben több alkalommal, sőt, eljutottak Montenegróba és idén újra Bosznia-Hercegovinába is Környe, Magyarország táncos követeiként. László Márta bízik benne, hogy az idősebbek pozitív példája jó irányt mutat a kisebbek számára, s ösztönzősen hat a jövőben felnövekvő táncos generációkra is.

tardoskedd_04

Megosztás