Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

földhasználati-nyilv.tartEz év január 1-jével jelentős mértékben változtak a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény földhasználati nyilvántartásra vonatkozó szabályai. Aki termőföldet használ – beleértve a külterületi és a zártkerti egy hektárnál kisebb ingatlanokat is-, annak a használatot a földhivatalhoz nyilvántartásba vétel céljából be kell jelenteni.

A bejelentési kötelezettség minden földhasználó részére kötelező, aki aranykoronával rendelkező ingatlant használ – akár bérlőként is -, melynek művelési ága a tulajdoni lapon szántó, legelő, rét, gyümölcsös, szőlő, kert, nádas, fásított terület, halas tó. (Az erdőművelési ágban nyilvántartott ingatlanok használatát nem kell a földhivatalhoz bejelenteni.)

Amennyiben a tulajdonos az ingatlanát nem adja bérbe, akkor a bejelentési kötelezettség az ingatlantulajdonost terheli. Az érintettek bejelentési kötelezettségüknek a földhivatal által biztosított formanyomtatványon tehetnek eleget 2013. április 30-ig a Járási Földhivatalokban. (Tatabányán, a Ságvári út 20. sz. alatt a Tatabányai Járási Földhivatalnál)

A nyomtatványok a földhivatalok hivatalos honlapjáról (www.foldhivatal.hu) letölthetők, ugyanitt részletes tájékoztatás is olvasható.

 

Megosztás