Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Október elsejétől megváltozik a tudakozó eddigi 198-as hívószáma – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleményéből. Az országos belföldi tudakozót szerdától a 11800-as számon lehet elérni.

A tájékoztatás szerint a hatóság 2013 végén írt ki pályázatot az egyetemes tudakozó működtetésére, amelyen a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Invitel Távközlési Zrt. nyert.

A hatályos európai uniós rendelkezések előírják a tudakozószolgáltatás rendszeres felülvizsgálatát, így az NMHH rendelete szerint a két intézmény által júliusban aláírt szerződés korlátozott időre szól. A megállapodás értelmében az Invitel az egész országra kiterjedően, egységes keretek között biztosítja a szolgáltatást.

Az országos belföldi egyetemes tudakozón keresztül a továbbiakban is a lakossági és az üzleti előfizetők vezetékes, illetve mobiltelefonszámairól lehet információkat kérni, ha az érintettek előzetesen hozzájárultak azok közléséhez. Címadatok alapján lehet érdeklődni a telefonszámokról és fordítva, illetve a hívók előfizetői jogosultság alapján kérhetik a normál díjazású hívószámok automatikus kapcsolását vagy továbbítását SMS-ben. A 198-as telefonszámon október elsejétől hangbemondás jelzi majd a hívók számára a változást.

Megosztás