Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1vackorHol volt, hol nem volt egyszer egy, a szívünknek nagyon kedves falu. Az itt élő emberek nagyon szerették a gyerekeket, ezért elhatározták, építenek számukra egy mesebeli palotát, ahol kedvükre játszhatnak egész nap, ameddig a szüleik dolgoznak. Ezt a helyet Vackor Óvodának nevezték el – egy igaz mese történetének a szálait is a köszöntőjébe szőtte pénteken Nikáné Vadász Erzsébet intézményvezető a 13. Vackor Gálán.

A Művelődési Ház színházterme ezúttal is zsúfolásig megtelt, a szülők, nagyszülők, rokonok, barátok izgatottan várták, hogy végre a színpadra lépjen a szívük legdrágább kincse: gyermekük, unokájuk, testvérük.

A Vackor Óvoda és Bölcsőde első alkalommal 2004. november 19-én rendezett gálaműsort abból az alkalomból, hogy az intézményt elnevezték Kormos István verses meséjének főhőséről, a piszén pisze kölyökmackóról. Azóta vált hagyománnyá, hogy ebben az időszakban ünnepelnek, bemutatkoznak 65vackoraz apróságok, s ahogy az óvodavezető fogalmazott, az ott dolgozó felnőttek és az oda járó gyerekek kedves műsorral mondanak köszönetet azért, amiért három esztendeje az ország egyik legszebb és legjobban felszerelt intézménye lehet a környei.

Nikáné Vadász Erzsébet a képviselő-testület, a Környe Óvodás Gyermekeiért Alapítvány, valamint mindazok számára köszönetét fejezte ki, akik az alapítvány részére ajánlották fel 2015. évi személyi jövedelemadójuk 1%-át, melyből 490 ezer forint érkezett a számlájukra. A rövid köszöntőt követte a pergő, színes gála, melyre idén is nagy lelkesedéssel készültek a gyermekek és nevelőik. A kiscsoportosok csiga-bigákká változtak, a Napocska apróságai stílszerűen napsugaras műsorral készültek, míg a kis Katicák a naptárhoz igazodva Márton napi libás műsort adtak elő. A Ficánkák ezúttal békatáncot lejtettek, a Nyuszikák ropogós tűztáncot, míg a Süni nagycsoport szivárvány színű ernyőivel, a Mary Poppins fülbemászó, legnépszerűbb  betétdalára előadott táncával feledtette a kinti esős, borongós őszi időt.

133vackorBár láthatóan a kicsik is rendkívül élvezték a rivaldafényt, a vastapsot, azért az ő számukra nem titkoltan az a legvártabb pillanat, amikor a produkciók után megérkezik a hatalmas torta. Ez idén sem volt másként, az apróságok élvezettel majszolták a születésnapi desszertet, s még annak a kislánynak sem kellett csalódnia, aki már otthon jelezte anyukájának: ha nem csokis lesz a torta, ő bizony meg sem kóstolja…

 

Megosztás