Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nem akármilyen próbatételnek voltak részesei az általános iskola 3-4. osztályos diákjai Luca napján. A gyerekek tűzharcot vívtak, mégpedig hatalmas elánnal, hiszen a tét sem volt kicsi: a nyertes csapat egy vándorkupát vihetett haza, melyet egy évig birtokol.

A játékban 13 (+ 2 csere) fős csapatok vettek részt, s LUCA napi játékról lévén szó, egy játékosnak kendőt kellett viselnie. A szervezők ötlete nagy sikert aratott, főként, amikor egy-egy fiú fejére került a kendő.

A játék során két csapat küzdött egymás ellen szivacslabdával a fél tornaterem méretű pályán. Akit kidobtak a tűzharc során, az „fogolytáborba” jutott a fekete vonal mögött, de számukra sem ért véget a játék, hiszen arról az oldalról is ki lehetett dobni az ellenfelet. Amikor minden játékos elfogyott a pályáról, érkezett a csapatkapitány, s akkor ért véget a küzdelem, amikor ő is „elvérzett”, a győzelmet tehát az a csapat aratta, amelyik az ellenfél valamennyi játékosát „leterítette”.

A Luca napi tűzharcban a Vándorkupát a 4.a szerezte meg, s őrizheti egy esztendeig. Második helyen végzett a 4.b, harmadikon a 3.b, negyediken a 3.a.

A díjak átadásakor Trézlné Staudinger Csilla igazgató nem csak a nyertes, de valamennyi csapatnak gratulált, örömét fejezte ki, hogy ilyen sok gyereket sikerült megmozgatni, s hogy remek, sportszerű versenynek lehettek részesei.

A szervezők, Kubicza Mihályné és Demeterné Slezák Éva is elégedettek lehetnek, hiszen a fényképeket nézegetve láthatóan sugárzik a gyerekről az önfeledt öröm. A tűzharchoz nyújtott segítségért köszönet illeti a felkészítő és segítő kollégákat, Benczikné Benkő Editet, Goór Brigittát, Gondek Katalint és Hajmáné Kalocsai Évát.

Megosztás