Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Szomor (9)kMára szinte valamennyi, az egykori környei óvodai telephelyeken használt bútor új otthonra lelt új gazdáik: a gyerekek és óvodapedagógusok örömére. Környén november 3-án vették birtokba a Vackor Óvoda és Bölcsőde új épületét, s azzal együtt az új berendezési tárgyakat is. A község vezetése úgy döntött: szeretnék, ha a falu tulajdona, az óvodában korábban használt és még ma is számottevő értéket képviselő bútorok nem válnának az enyészetté, hanem a jövőben is a gyerekeket, az ő örömüket, játékukat „szolgálnák”.

kömlőd_02Így született meg az a fotókkal kiegészített elektronikus levél, melyben az önkormányzat felajánlotta a környező települések számára a fából készült galériákat, beépített és öltözőszekrényeket, asztalokat, székeket, tálalókat, polcokat, virágtartókat, gyermekkonyhákat. A levélre Epölről, Kömlődről, Héregről, Szárligetről és Szomorról érkezett válasz, hogy örömmel fogadják a felajánlott, s általuk kiválasztott bútorokat, melyek elszállítása már meg is történt, s több intézményben birtokba is vették őket.

A falu – az óvodák mellett – a Tatabányai Vízmű Sport Egyesület vízilabda szakosztálya konditermének rekonstrukcióját is támogatta egy négytagú bordásfallal, valamint Környe legfiatalabb egyesületét, a Gyémánt Kempo SE-t egy szekrénnyel, amelyben a szőnyegeket tárolják az általános iskolában.

kömlőd Szomor (10)k

 

Megosztás