Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az elmúlt 24 órában további 5 életet mentettek meg a rendőrök Komárom-Esztergom megyében. Akiket lehetett, azokat a rendőrök még a nagy hideg előtt bevitették a melegedőkbe, egy férfit a környei körzeti megbízott szállított a tatabányai kórházba.

Állampolgárok fedeztek fel egy hajléktalant Esztergomban, a Schweidel József utcában található régi vasúti háznál. Az asszonyhoz a bejelentést követően azonnal kimentek a rendőrök. Elmondta, hogy nagyon fázik és kérte őket, vigyék meleg helyre. A rendőrök az asszonyt a Máltai Melegedőbe szállították.

Tatabányán a vasút melletti trafóházaknál találtak egy férfit. A földön feküdt, mikor a rendőrök megérkeztek hozz. Neki már orvosi segítségre volt szüksége, ezért a mentők kórházba szállították.

A tatabányai kórházba indult és végül szerencsésen meg is érkezett az az 54 éves férfi, aki vérteskethelyi otthonából gyalog indult az intézménybe, ahol műtét várt rá, de a nagy hóban „elakadt”. A férfit végül Környe és Tatabánya között, Patárpuszta magasságában községünk körzeti megbízottja, Bartis Gábor vette észre és szállította be a Szent Borbála Kórház baleseti ambulanciájára.

Szintén a kórházban kötött ki egy 57 éves tatabányai férfi. Élettársa hajnalban kért rendőri segítséget. Egy fűtetlen kisházban húzták meg magukat és itallal próbálták fűteni testüket. Az asszony hajnalban vette észre, hogy élettársán a kihűlés nyomai látszanak és ő maga is melegre vágyott. A férfit kórházba vitték, az asszonyt pedig a Krízisközpont melegedőjébe.

A gépjárművezetők számára továbbra sem jelent nagyobb akadályt a havazás. Folyamatosan esik a hó Komárom-Esztergom megye nagy részén. Az utak lassan és óvatosan, de mindenütt járhatók. A gépjárművezetők szerencsére megfogadták a Rendőrség tanácsait, így alig történt baleset. Mindössze 5 koccanáshoz kértek az állampolgárok rendőri segítséget.

A következő napokban még szükség lesz a lakosság összefogásra azokért az embertársainkért, akik fedél nélkül maradtak, vagy alacsony jövedelmük miatt fűtetlen otthonokban kénytelenek átvészelni a telet.

A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a lakókörnyezetben előfordulhatnak olyanok is, akik nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, kérjük, haladéktalanul hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy a rendőrség értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthasson a bajba jutottaknak.

KEM RFK

 

Megosztás