Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Csalás miatt indított eljárást a Tatabánya Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 26 éves hajdúhadházi férfi és társa ellen, akik hirdetések útján toboroztak munkavállalókat egy nem létező munkahelyre. Az elkövetők a sértettektől fejenként 6 ezer forintot kértek orvosi vizsgálatra, a csalóknak több százan dőltek be, a megyéből is jó néhányan.

Az elkövetők az express.hu és a topapro.hu internetes oldalakon

szolnokpress@ymail.com,

egerfood@ymail.com,

bppress@ymail.com,

tatafood@ymail.com,

szegedpress@ymail.com,

nyiregypress@ymail.com,

csokimax@ymail.com,

fehervarcsoki@ymail.com,

uditocenter@ymail.com,

bekescandy@ymail.com,

szegedcsoki@ymail.com,

candymaxszombathely@ymail.com,

kaposcsoki@ymail.com,

egercandy@ymail.com,

szolnokcandy@ymail.com,

dbpress@ymail.com,

medicortatabanya@ymail.com,

abrifood.szeged@ymail.com,

medicorgyor@gmail.com,

uditocenterszekszard@ymail.com,

gyorpress@ymail.com,

miskolcpress@ymail.com

e-mail címekről ajánlottak munkalehetőséget csomagolói, konzervgyári és orvosi műszert gyártó munkakörbe. A hirdetés szerint a jelentkezőknek 6.000 Ft-ot kellett befizetniük orvosi vizsgálat díjaként.

A gyanúsított a hirdetésre a jelentkezők részére válasz e-mailt küldött, melyben tájékoztatta őket, hogy az állásra felvételt nyertek, az e-mailben megjelölt helyszínen és időpontban jelenjenek meg orvosi vizsgálaton, előtte azonban a megadott bankszámlára fizessék be az orvosi vizsgálat díját, 6 ezer Ft-ot. Több százan dőltek be a csalóknak és fizettek a nem létező állás reményében.

Az ügyben a Tatabánya Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást május 17-én befejezi, a sértettek részére iratismertetésre május 18-án 8 órakor kerül sor Tatabánya Rendőrkapitányság I/111-es irodájában, Ferenczi András r.hdgy-nál, tel.: 34/517-777/22-83.

Megosztás