Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kornye-cimer2,5 millió forintos támogatást szavaztak meg rendkívüli ülésen a környei képviselő-testület tagjai a tatabányai Szent Borbála Kórház fejlesztési terveinek megvalósításához. Az intézmény az elmúlt időszakban négy pályázaton is nyert: a koraszülött osztály fejlesztése elkészült, az épületszigetelés és az új kórházi szárny építése folyamatban van. A negyedik a sürgősségi osztály kialakítása.

A több mint egy milliárd forintos beruházás infrastrukturális fejlesztést, új orvosi eszközök és műszerek, az MR készülék beszerzését, valamint az osztály biztonságos működtetéséhez nélkülözhetetlen informatikai bővítést is lehetővé tesz. A rendelkezésre álló uniós támogatás azonban nem biztosít teljes körű fedezetet arra, hogy az egyik legfontosabb terület, a sürgősségi megvalósulhasson.

A projekt befejezéséhez a hónap elején mintegy 185 millió forint hiányzott. 66 millió forintot a kórház belső átcsoportosítással elkülönített, de további 75 millió forint volt szükséges az eszközök, gépek és műszerek beszerzéséhez, ezért Lőke János, a Szent Borbála Kórház főigazgatója a tatabányai önkormányzathoz fordult segítségért, amely 30 millió forintot csoportosított át a célra, s felhívással fordult önkormányzatokhoz, gazdasági társaságokhoz.

A felhívás alapján december közepéig majdnem tíz vállalkozás csatlakozott különböző nagyságrendű összegekkel a segítségnyújtáshoz, s a környei képviselők is úgy határoztak, hogy támogatják a fejlesztést 2,5 millió forinttal.

A döntés kapcsán Beke László polgármester elmondta: a falu számára is rendkívül fontos, hogy a megyeszékhelyi kórház fejlesztése megvalósuljon. Az MR készülék hiánya már 6B.L.portréhosszú évek óta égető probléma, a környeiek – a többi településen élő ellátott betegekhez hasonlóan – kénytelenek Budapestre, Székesfehérvárra ingázni a vizsgálat miatt, a hónapokig tartó várakozásról nem is szólva. Ezért határoztak úgy a képviselők, hogy a község anyagi lehetőségeihez mérten támogassa a beruházást, járuljon hozzá a gyógyító munka színvonalának növeléséhez, melynek jótékony hatásait a környeiek is érezhetik majd.

 

Megosztás