Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2011. augusztus 1-én hirdette meg a LEADER-rendeletet. Ennek értelmében a LEADER pályázatokat 2011-ben szeptember 30-október 31. között lehet benyújtani kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül. Az idei kiírás újítása, hogy annak aki támogatást szeretne igényelni, előzetesen ki kell töltenie egy un. projekt-adatlapot, melyen röviden összefoglalja a fejlesztését.

A projekt-adatlapot aláírva személyesen vagy postán kell benyújtani a Vértes-Gerecse Közösség munkaszervezetéhez (2890 Tata, Erzsébet tér 13.). A projekt-adatlapot szükség esetén a munkaszervezet dolgozói hiánypótoltatják, amennyiben ezt megfelelőnek találják, akkor előterjesztik a Helyi Bíráló Bizottság elé. A HBB tagjai döntenek arról, hogy támogatják vagy elutasítják a benyújtott projekt-adatlapot. Kitöltésekor mindenképpen figyelni kell a LEADER-kritériumokhoz való illeszkedésre. A HBB által kiállított támogató nyilatkozatot kell majd a pályázathoz csatolniuk minden esetben, mert ez a melléklet nem hiánypótoltatható. A projekt-adatlapok benyújtásának határideje egyéb fejlesztések esetében 2011. szeptember 29.

A LEADER pályázatok esetében összesen 10 db célterület, fejlesztési témakör került meghirdetésre, melyek közül még a következő célterületekre lehet benyújtani projekt-adatlapot és pályázatot:

1. Helyi termelők, kézművesek támogatása;

2. Turisztikai szolgáltatások, fejlesztések támogatása;

4. “Vércse kincse” értékek megőrzése, bemutathatósága;

6. Szabadtéri közösségi terek, rendezvény helyszínek fejlesztése;

7. Vércse tanulmányok – fenntarthatóság, önellátás és térségi összefogás;

8. Vércse táborok;

10. Vércse – humán erőforrás és kapacitásfejlesztés

A célterületek részletes ismertetését a www.vercse.hu oldalon a Pályázatok menüpontban olvashatják. A pályázatokhoz csatolni szükséges az MVH által rendszeresített formanyomtatványokat, a HACS által elkészített formanyomtatványokat, 2 db árajánlatot (ha nem építési beruházásról van szó), tulajdoni lapot és térképrészletet, stb. Szintén a honlapon olvashatók a részletes tudnivalók.

A pályázatokat elektronikusan lehet csak benyújtani. A pályázat benyújtásához ezen kívül szükség van regisztrációs szám és jelszó igénylésére, melyet a megyeileg illetékes Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál lehet igényelni, amennyiben pedig már rendelkeznek ilyen számmal, ellenőrizzék a regisztrált adatokat, nem történt-e változás benne.

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal a Vértes-Gerecse Közösség munkaszervezetéhez a 34/589-849-es telefonszámon, vagy a honlapon található elérhetőségek bármelyikén.

Megosztás