Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

26környebánya-karácsonyMint szomjazónak a pohár víz, úgy kell mindig e kis melegség, hisz arra született az ember, hogy szeressen és szeressék. S hogy ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony – Szilágyi Domokos soraival köszöntötte szombat este Svétecz László önkormányzati képviselő a környebányai Karácsonyi ünnepségre érkezőket, s a helyiek műsora valóra is váltotta a kívánságot: karácsonyt varázsolt a szívekbe.

6környebánya-karácsonyA Közösségi Ház ezúttal is zsúfolásig megtelt, az ízlésesen megterített asztalok mellett a helyiek, a Vértessomlóról és Várgesztesről érkező együttműködő nyugdíjas szervezetek képviselői, a régi barátok gyűltek össze, s köszöntötték a közelgő ünnepet.

A kis közösség még kisebb, ugyanakkor mégis gyarapodó létszámú előadói csoportja Bozó Kucskár Anikó vezetésével varázsol rendre az ünnepeken: szívből, lélekből fakadó, lelket emelő énekekkel, verssel, citeramuzsikával. A gyerekek, fiatalok, felnőttek Betlehemes műsorral is készültek, a kis Jézus megszületésének történetét Szénási Edina „álmodta újra”, s hívta közös karácsonyi álmodozásra a vendégeket. A környebányaiak ismét szívből adtak és kaptak is.

7környebánya-karácsonyMár az ünnepváró eseményt megelőző napokat is megszépítette az összefogás a szerényebb körülmények között élők számára. A tatabányai Samaritanius Alapítvány, amely évek óta rendszeresen segít ruhaneművel, cipővel, idén is „bekopogtatott” adományaival, s a Környei Katolikus Karitász is – mint minden évben – segített tartós élelmiszerekből összeállított csomagokkal. Az Éjféli Kiáltás Misszió már hosszú ideje követi a Környebányán és a többi külterületen élő gyerekek sorsát óvó tekintetével, a szervezet részéről szombat este Takács Ferenc misszionárius és 38környebánya-karácsonyGabnai Tímea nyújtotta át azokat az ajándékokat, amelyek egyenesen Svájcból érkeztek ottani gyerekektől. A misszió képviselői hetven, gondosan összeállított és szépen feldíszített csomaggal érkeztek, s mint Svétecz László elmondta, az ajándékokat a következő napokban természetesen azoknak az Irtáspusztán, Tagyospusztán, Homokdűlőben, Öreghegyen élő gyermekeknek is eljuttatják, akik nem vettek részt az ünnepségen.

A Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottság nevében a környebányai ünnepségen Vadász Éva elnök elismerésben részesítette mindazokat, akik a kulturális események létrejöttét rendszeresen önzetlenül segítik, szervezik, vagy résztvevői azoknak. Elismerésben és jutalomban részesült Szénási Csilla, Fehér Fanni, Fehér Kitti, Borsodi Ferencné, Szénási Edina, Bolemányi Magdolna, Fehér László, Badó Szilvia, Bozó Kucskár Anikó, Horváth Mária, Horváth Istvánné és Feketéné Hastó Elvira.

Az esztendő végéhez közeledve Svétecz László a Környebányáért Alapítvány nevében és támogatásával minden Karácsonyi ünnepségen köszönetét fejezi ki azok számára, akik évközben segítették Környebánya közösségi életét. Ez alkalommal 15 személynek mondott köszönetet és nyújtott át ajándékot az önzetlenül, a köz érdekében végzett feladatok ellátásáért, az év mecénása oklevelet özv. Eck Istvánné és Auer Erzsébet vette át.

Megosztás