Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Szó szerint szivárványosra sikeredett a környei általános iskola néptáncos gyermekeinek fellépése a soproni Szent Iván FolkFesten, miután az égi áldás szombaton épp az ő produkciójuk alatt kezdett rá, ám időnként kikukucskált a Nap, amely szivárványt varázsolt az égre.

A Szivárvány Táncegyüttes tagjai a soproni Pendelyes Kulturális Egyesület meghívására érkeztek a hűség városába Komárom-Esztergom megye képviseletében, s táncukat az eső ellenére is kitartó nézők vastapssal jutalmazták. László Márta Martin György díjas néptánc-pedagógus ismét büszke lehet tanítványaira, hiszen a boldogan táncoló gyerekek lelkesedése a nézőkre is átragadt, ők a színpad előtt dobolták lábaikkal az ütemet.

A gyerekek kikapcsolódásképp a fesztivál különböző helyszíneire is ellátogattak, így esett útjukba az ún. pódiumszínpad, melyen pár percben azok az Ajkáról, Székesfehérvárról, Marosvásárhelyről, Ausztriából, Szerbiából, Horvátországból érkezett „nagy együttesek” mutatkozhattak be, akik a délutáni fő produkciókat jelentették.

A környei kis táncosoknak sem kellett több, „felkéredzkedtek” a színpadra és „civilben” kezdték ropni előbb ismeretlen zenére, majd amikor már szép kis nézősereg gyűlt össze, saját muzsikájukra önálló műsort adtak. Ilyen csoportom még szerintem, az elmúlt 20 évben nem volt. Hihetetlen jó érzés volt látni, átélni, hogy önként dalolva mulattak és mulattattak… – érzékeltette a soproni vendégszereplés élményeit László Márta.

A Szivárvány Táncegyüttesre egyébként – mint mindig – idén is mozgalmas nyár vár, hiszen következik a környei Nemzetiségi és Sörfesztivál, melyen 4 csoporttal lépnek fel, azt követi egy szlovákiai táborozás, majd augusztus 6-án a Remény Napja, 20-án pedig a Szent István napi ünnep.

A soproni fellépés résztvevői:

Bakos Martin

Barta Nóra

Hegyi András

Krupánszky Gergely

Mucsi Réka

Németh Zsófia

Pisch Tünde

Szolnok Réka

Zemplényi Orsolya

Bíró Alexandra

Budavári Kinga

Golda Ádám

Fűzvölgyi Alexandra

Kardos Dóra

Pribéli Levente

Sternhardt László

Mucsi Dalma

Krupánszky Eszter

Sternhardt Annamária

Megosztás