Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

IMG_6315A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön. És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl az emberi szívben… Gyújtson egy csillagot – a szeretet nem múló lángját a jócselekedetével – ezekkel a gondolatokkal hívta a szegények megsegítésére az embereket a Katolikus Karitász. Környén kétszáz otthonban gyúlhat meg Karácsony szentestéjén a karitász gyertya.

A Környei Katolikus Karitász adománygyűjtésének eredményeként idén 98 rászoruló család, illetve egyedül élő beteg, vagy idős ember karácsonyát szépítették meg a falubeliek, s tízen fejenként 25 ezer forintos pénzbeli támogatáshoz is juthattak. Az adományokat ezekben a napokban juttatják el a rászorulókhoz. A segíteni tudók és akarók száma szerencsére nem csökken településünkön, sőt, ebben az esztendőben a korábbiakhoz mérten még többen mozdultak meg, átérezve a rászorulók nehéz helyzetét.

37adventMár Advent első vasárnapján is számosan csatlakoztak a Karitász egymillió csillag akciójához, akkor 124 ezer forintnyi adomány gyűlt össze az óvoda előtti téren, december második hetében pedig szinte egymásnak adták a Védőnői Szolgálat kilincsét a segítő emberek. Kissné Ágoston Éva karitásztag az élelmiszergyűjtés lezárultával jóérzésű büszkeséggel mutatta, mennyi minden gyűlt össze: 120 kg. liszt, ugyanennyi cukor, 100 kiló tészta, 80 kg. rizs, 90 csomag bab, borsó, lencse, 300 darab konzerv, 85 liter étolaj, 100 db tea, kakaó, 30 kg. alma, 20 kilónyi burgonya és szintén 20 kg. édesség, de az adományok között volt még tej, citromlé, méz és bébiétel is kisebb mennyiségben.

gyűjtés_05A felajánlásoknak köszönhetően a szervezet a tavalyinál majdnem harminccal több, összesen 98 közel egyforma tartalmú csomagot állíthatott össze, s gondoskodhatott szegényebb sorsú, hátrányos helyzetű családok, vagy egyedülálló, illetve idős ember támogatásáról.

krumpliebéd_04A december 14-ei, vasárnapi szentmisét követő, a Karitász által már ötödik alkalommal megrendezett krumpliebéd is ismét igazolta létjogosultságát, az összefogás erejét: a Karitász kosarában majdnem 183 ezer forint gyűlt össze. Arról, hogy a Reichnach György által felajánlott alapanyagokból idén is ízletes finomságok kerüljenek a Közösségi és Tájház asztalaira, ezúttal is szorgos asszonykezek gondoskodtak. 30 kilónyi burgonyát és 10 kiló hagymát dolgoztak fel, így bőséggel jutott a tányérokra dödölle, tócsi, krumpli saláta, tepsis burgonya, valamint a Korona Étterem (Tiba Sándor) hozzájárulásának köszönhetően tárkonyos csirkeleves.

A Környei Katolikus Karitász a rászorulók nevében köszönetét fejezi ki mindazok számára, akik évről-évre és egyre növekvő számban gyújtanak csillagot – a szeretet nem múló lángját a jócselekedeteikkel!

gyűjtésgyűjtés_06krumpliebéd_02 krumpliebéd_05 krumpliebéd_06 krumpliebéd_07 krumpliebéd_08 krumpliebéd_09krumpliebéd_10

 

 

Megosztás