Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2bolyaiLabossa Luca, Szücs Kinga és Tóth Hunor, azaz a 4b osztály „Helyesírók” triója vette a legnagyobb sikerrel a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola nevező együttesei közül idén a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny akadályait. A rangos megmérettetésen Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyéből ezúttal hat évfolyamon 267 csapat versengett.

Luca, Kinga és Hunor is beverekedte magát a körzeti fordulóba, ahol a „Helyesírók” mellett a két megye további 38 csapatát várták a különböző feladványok, amelyek az idő szorításában még talán az idősebbeknek is fejtörést okoztak volna. A negyedik évfolyamosoknál például ez:

Összesen hány jelentése van a következő három szónak? „mentek, sírt, mert”

(A) – legfeljebb öt

(B) – pontosan öt

(C) – legfeljebb hat

(D) – akár nyolc is

(E) – az előzőek egyike sem

3bolyaiA díjkiosztón végül kiderült, hogy a környei „Helyesírók”-at csupán 7 pont választotta el az országos döntőbe jutástól. A negyedikes diákok a 39 csapatos mezőny hatodik helyezését szerezték meg a körzeti fordulóban 114 ponttal, míg a legeredményesebbnek egy győri együttes bizonyult 121-el.

1bolyaiA 4. évfolyamon szinte hajszálnyira, egyetlen ponttal maradt le a díjkiosztón való részvételről a másik, a Krupánszki Ramóna, Kulcsár Krisztina, Lein Vivien, Szántó Csongor összeállítású környei csapat. Ők a 8. helyen végeztek.

Az 5. osztályosok között a „Nyelvtani megszállítottak” (Fóthi Norbert, Köpe Krisztián, Lóczi Boglárka, Nagy Lilla) a 15., a „Könyvmolyok” (Árva Bereniké, Hörömpöli Ádám, Hörömpöli Eszter, Varga Panna) a 16. helyen végeztek, míg a „Nyelvelők2” (Keszler Dzsenifer, Kocsis Anna, Németh Ivett, Reichnach Fanni) a 47.-en.

A 6. évfolyamon a 22. helyezést érte el a „Négy Boszi”, azaz Hartman Vivien, Pribéli Réka, Tóth Gabriella és Végert Dominika.

Gratulálunk valamennyi diáknak és pedagógusaiknak, különösen Labossa Lucának, Szücs Kingának, Tóth Hunornak és felkészítőjüknek, Staudinger Ágotának!

4bolyai

Megosztás