Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A szép korú, hetven év feletti környeieket köszöntötte szombat délután a Vöröskereszt helyi szervezete, valamint Vadász Éva, a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottságának elnöke az általános iskola tornatermében az Idősek Napja alkalmából. Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjának, s Környén is attól az évtől ünneplik a falu idős lakóit.

Idén a Vöröskereszt helyi szervezete pontosan 487 hetvenedik életévét betöltött szép korút és társát invitálta a programra, ők pedig szép számmal fogadták el a meghívást.

Köszönjük mindazokat az értékeket, amelyeket Önök megőriztek és mindazt, amivel minket felvérteznek és gazdagítanak. Vigyázni kell rájuk, segíteni őket, hogy a hosszú évek kemény munkája után örömteli életet élhessenek. Érezzék, hogy nem hagyjuk magukra őket, hogy fontos részei életünknek. Szüleink, nagyszüleink mosolya és gondoskodása rengeteg erőt sugároz felénk, a kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs a számunkra – köszöntötte a megjelenteket Eisenbart Győzőné, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke, hozzátéve, hogy nemcsak október elseje kapcsán, de az év minden napján szeretettel gondolunk az idősekre, a szép korúakra.

Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött. – választotta Sütő András gondolatát az ünnep mottójául Vadász Éva, hiszen – ahogy fogalmazott – nem is köszöntővel, sokkal inkább köszönő szavakkal érkezett. Köszönöm több évtizedes munkájukat. Az önfeláldozásukat. Hogy a legnehezebb körülmények között is tették a dolgukat. Hogy megépítették az ifjabb generáció számára a jelent, melyben ők már egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatják meg. Köszönöm, hogy becsülettel felnevelték gyermekeiket. Hogy tapasztalatukkal, tanácsaikkal könnyebbé tették az életüket. Kijárták az utat, hogy gyermekeiknek már könnyebb legyen végigmenni rajta. Hogy nem önmagukért, mindig másokért dolgoztak. Önök azok, akik előttünk járnak a nagy országúton. Azon az úton, amelyen apáink, nagyapáink, dédapáink és őseink jártak a világ kezdete óta. Önöktől örököltük meg ezt a települést, Önöktől tanultuk meg a nyelvet, amellyel szót értünk egymással – hangzottak el a köszönet mondatai az elnöktől, aki valamennyi jelenlévő számára azt kívánta, hogy derűsen és jó egészségben, a család nyújtotta örömökkel töltsék a pihenés éveit, s hogy szeretteiknek mindig legyen idejük egy jó szóra, egy érintésre, egy mosolyra, egy simogatásra.

Az Idősek Napi ünnepség keretében köszöntötték a falu legidősebb lakóit. A 97 esztendős Gyimesi Józsefnét betegsége miatt távollétében, valamint Gyarmati Istvánt, aki szintén 97 éves, de még ma is két keréken szállítja az Idősek Klubjából az ételt, s nemcsak maga, hanem környékbeliek részére is. Nagy Istvánné, született Eck Teréz és Nagy István – ismertette Eisenbart Győzőné a falu legidősebb házaspárját, szüleit, akik immáron 65 esztendeje, 1952 áprilisában mondták ki a boldogító igent.

A programot az általános iskola alsó tagozatos néptáncosai felvidéki polgári táncokkal, Oszvald Marika szubrett és Peller Károly operett színész a legszebb, legismertebb operett dalokból készített csokorral színesítette, majd következett az ízletes vendéglátás.

A szervezők ezúton mondanak köszönetet mindazoknak, akik anyagi, vagy egyéb támogatásukkal, a vendéglátáshoz nyújtott segítségükkel, sütéssel, főzéssel járultak hozzá, hogy idén is emlékezetes, szép ünneppé varázsolják az Idősek Napi rendezvényt.

 

Megosztás