Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A hagyományokhoz hűen a Szent István napi ünnepség ez évben is Környebányán kezdődött augusztus 19-én. A környebányai közösség mindig nagy hangsúlyt fektet az ünnepek megtartására és odaadóan készülnek, hogy fogadhassák a vendégeket és tisztelettel emlékezzenek, ezúttal is ünneplőbe öltözött a hősi emlékmű és környéke, sokan eljöttek, hogy fejet hajtsanak elődeinknek.

Svétecz László a település lakója, önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelent elöljárókat, a környező falvakból érkező vendégeket és a helyi lakosokat. Bár nem ünneprontásként, de kis iróniával „köszöntötte” azokat a környebányaikat is, akik otthon televízióznak… Bevezetőjében hangsúlyozta, hogy ez az ünnep az új kenyér ünnepe is, ezért kiemelte, hogy becsüljük meg a mindennapi kenyeret, mert verejtékes munka árán kerül az asztalunkra.

A maroknyi helyi kulturális csoport, a gyerekek mindig lelkesen készülnek verssel, énekkel, szavalattal, hogy emeljék az ünnep méltóságát. Nem volt ez másként most sem, nagyon nívós, szép műsort állítottak össze.

Vadász Éva önkormányzati képviselő ünnepi beszédében méltatta Szent István értékeit, és szólt a környebányai hősökről is, akik életüket áldozták a jobb és szebb világért.

A megemlékezés koszorúját dr. Beke Ernő és Svétecz László képviselők helyezték el az emlékmű talapzatán, majd pedig a környebányai közösség emlékezett az elődökre.

Zárásként Svétecz László meginvitálta a jelenlévő vendégeket a gyermeküdülő udvarára a hagyományos gulyáspartira, a kulturális program megtekintésére, na és persze az esti táncmulatságra.

Megosztás