Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

31 végzős diák számára szólt utolsó alkalommal a csengő péntek délután a virágokkal ünnepi díszbe öltöztetett környei általános iskolában. A ballagók hol könnyes, hol mosolygós tekintettel lépdeltek utoljára a megszokott falak között, s vettek búcsút pedagógusaiktól, társaiktól, Rácz Gabriella és Horti Károlyné osztályfőnökeiktől.

Nyolc évvel ezelőtt még félénken, várakozással telve léptétek át az iskola küszöbét Wind Károlyné, Haffner Tímea, Hajmáné Kalocsai Éva, Királyné Kollerits Valéria tanító nénikkel, akik sok türelemmel vezettek benneteket a számok, betűk birodalmában, megalapozták felső tagozatos tanulmányaitokat – idézte fel a kezdeteket, majd a pillanatok alatt elrepülő, kihívásokban, sikerekben és olykor kudarcokban bővelkedő 8 esztendőt Ráczné Wiszt Vilma.

Az igazgatóhelyettes a búcsúzóktól azt kérte, hogy a szép emlékeket ne feledjék, a sikertelenségek pedig szolgáljanak tanulságképpen a jövőben, okuljanak belőlük, hogy ugyanazokat a hibákat ne kövessék el még egyszer.

„A szárny megnőtt, üresen maradt a fészek. Csak álom volt a diákvilág, s mint a fecske az alkonyati szélnek, szárnyat bont egy sereg diák.” Vigyétek tovább az itt megszerzett tudást, s ne feledjétek, ha segítségre szorultok, ha örömötöket vagy bánatotokat akarjátok elmondani valakinek, ide mindig visszajöhettek! – szólt a pedagógus útravalója a diákokhoz.

Hagyomány, hogy az arra érdemes végzős diákok a ballagási ünnepség keretén belül jutalomkönyvet vehetnek át közösségi munkájukért, tanulmányi versenyeken elért eredményeikért. Idén tizenegy tanuló részesült elismerésben, a „Jó tanuló, jó sportoló” díjat Benedek Zsoltnak (8.a) nyújtotta át Trézlné Staudinger Csilla igazgató, s Farkas Éva, a Szülői Munkaközösség elnöke. Benedek Zsolt az atlétikában és mezei futásban az iskola csapatában való kiemelkedő szerepléséért, valamint a triatlonban elért országos eredményéért vehette át a díjat.

De nemcsak a diákok köszöntek el pénteken az intézménytől, Südiné Mózes Katalin, a Szülői Munkaközösség eddigi elnöke is, akinek fáradhatatlan munkájáért, önzetlen közösségi tevékenységéért, valamint a 8.b osztályba járó gyerekek segítéséért utódja mondott köszönetet. A gyermekekért végzett munkája elismeréseként hét szülő vehetett át oklevelet: Szalay Gyula, Schindler Erzsébet, Szolnokiné Stumpf Valéria, Becker Jánosné, Hartmanné Linczmayer Ramóna, Horn Pálné és Sabjánné Menyhárt Piroska.

A ballagó évfolyam diákjai közül könyvjutalomban részesült:

Heszler Boldizsár (8.a) – Kiemelkedő közösségi munkájáért.

Szolnok Máté (8.a) – Kiemelkedő közösségi munkájáért.

Benedek Zsolt (8.a) – Bolyai levelezős matematika verseny 4. helyezéséért és közösségi munkájáért.

Bálint Natália (8.b) – A német nyelv tanulása során nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, a nyelvi versenyeken való eredményes szerepléseiért és a steffenbergi diákcsereprogramban való aktív részvételéért.

Hartman Ivett (8.b) – Példamutató magatartásáért és szorgalmáért, közösségi munkájáért. A Kölcsey helyesírási és az angol nyelvi versenyen elért eredményeiért.

Südi Szilvia (8.b) – Kiemelkedő közösségi munkájáért, a Diákönkormányzatban végzett tevékenységéért, a Kölcsey helyesírási- és a szavalóversenyen való eredményes szerepléséért.

Kósa Brigitta (8.b) – Kiemelkedő közösségi munkájáért, a Kölcsey helyesírási és az angol nyelvi versenyen elért eredményeiért.

Fülöp Georgina (8.b) – Kiemelkedő közösségi munkájáért.

Sabján Bence (8.b) – Kiemelkedő közösségi munkájáért és a kistérségi környezetvédelmi versenyen elért eredményéért.

Bartus György (8.b) – A Bólyai matematika, a Kölcsey helyesírási és a dadi műveltségi versenyen való részvételéért.

Megosztás