Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szabadido_07Két évvel ezelőtt egy agilis nyugdíjas hölgy gondolt egy nagyot, és megalapította a szabadidő klubot… Mára már megvan az igazi gárda, akik örömmel követik Marikát a szélrózsa minden irányába… – Barta Gabriella tollából és előadásában vers is készült a két esztendős Szabadidő Klub születésnapi, hétfői összejövetelére.

A klub tagjainak volt, van is mit ünnepelni, hiszen – mint a rímes sorok között is elhangzott – „színházba is járunk, több kiállítást megcsodálunk, így színesedik nyugdíjas világunk. Hisz látnivaló van bőven, csak bírjuk továbbra is erőben, egészségben. Öreg csontunk karbantartva, örömmel jövünk mindig a szabadidő klubba…”

Fazekas Mária 2015 januárjában gondolt egy nagyot, s „toborzásba” kezdett. szabadido_03Maga is meglepődött, amikor az első alkalommal várakozásait felülmúló szép számmal gyülekeztek a Művelődési Házban azok a környeiek, akik vágytak egy közös csapatra, közös kirándulásokra, összejövetelekre. Bár a létszámuk az első év után valamelyest csökkent, ugyanakkor új tagok is érkeztek, s ahogy a születésnap apropóján az életre hívó elmondta, mára kialakult egy fix gárda, akikre mindig lehet számítani.

A klub tagjai tavaly tízszer kirándultak, jártak Tatabányán, Tatán, Győrben, Budapesten, Majkon, s nagy népszerűségnek örvendett a komáromi fürdő, ahol 11 alkalommal töltöttek el kellemes órákat. A pilates tornájuk a Művelődési Házban általában tíz-tíz embert mozgat meg heti rendszerességgel, s rendszeresen vesznek részt a helyi kiállításokon, színházi előadásokon is, bár – ahogy a mozgatórugó Marika fogalmazott – úgy érzi, kissé nehéz kimozdítani az embereket, ő viszont nem adja fel. A környei tavat eddig négyszer sétálták körbe, s a gyönyörű környezettel „dicsekednek” is: 2016-ban jártak már itt az ő meghívásukra budapesti csoport tagjai, s várhatóan idén is több, hasonló klub tagjait szeretnék idecsábítani, hogy megismertessék velük a falu szépségeit.

szabadido_08A megalakulásuk második évfordulójára naptárt is készíttettek a pezsgő klubéletük fotóival, s ha a kalendárium hagyományteremtő, akkor bizton állítható, hogy a harmadik születésnapi ajándékuk sem szűkölködik majd hangulatos képekben.

A klub természetesen továbbra is várja mindazokat, akik egy vidám, összetartó, a kirándulásokat kedvelő közösséghez szeretnének tartozni. A csapat minden második hétfőn 14 órától, legközelebb január 23-án tartja összejövetelét a Művelődési Házban. Ha valaki telefonon szeretne érdeklődni, Fazekas Mária a 20/256-4732-es számon érhető el, valamint e-mailen a marikafazekas56@gmail.com címen.

Megosztás