Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2szabadidő-klubSzűkösnek bizonyult a községi könyvtár olvasóterme hétfő délután a környei Művelődési Házban, ahol Fazekas Mária kezdeményezésére gyülekeztek egyre többen, hogy csatlakozzanak a létrehozandó nyugdíjas klub alapító tagjaihoz. A jelenléti ívre végül – immáron az úgynevezett tükrös teremben – 31 aláírás került, a jelenlévők pedig kicsivel később arról is döntöttek, hogy a továbbiakban a Szabadidő Klub elnevezést viselje a civil kezdeményezés.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan jönnek – súgtak össze többen, s a klub megálmodója, Fazekas Mária is jóleső elégedettséggel summázta az érdeklődők létszámát. Mint bevezetőjében elhangzott, 4szabadidő-klubúgy érezte, hogy a falunak szüksége lehet egy olyan, idősebb korosztály alkotta közösségre, amely különböző programokkal színesíti meg a mindennapjait. Mária tervezetet is készített, amelyben – a többi között – környei séta, az Idegenvezetők Napja alkalmából februárban budapesti kirándulás, márciusban a Nőnap megünneplése, Húsvétkor vértessomlói, később pannonhalmai, kisbéri látogatás is szerepel.

7szabadidő-klubA jelenlévők rövid bemutatkozása után a klub összejöveteleinek rendszerességéről egyeztettek, s úgy vélték, ha zömmel kirándulások jellemzik a tevékenységüket, akkor elegendő a havi egy alkalom, ám ha más programokat is terveznek, sikerül tartalommal megtölteni a találkozókat, akkor legyen hetente. Így író-olvasó találkozók, különböző egészségügyi szűrések, előadások tartásának lehetősége is felmerült. Az biztos, hogy az Erzsébet nap megünneplésére lesz bőven okuk, hiszen több hölgy tagot is ezzel a keresztnévvel anyakönyveztek – állapították meg mosolyogva, s azt is, ha később jobban megismerik egymást és az érdeklődési területeket, akkor könnyebb lesz egyeztetni a további programokat. 6szabadidő-klubA minél színesebb folytatás érdekében a klub alapítója egy ötletládát is készített, amelyben a javaslatokat gyűjtik, s megállapodtak, hogy a következő alkalomra mindenki papírra veti a gondolatait.

A környei Szabadidő Klub legközelebb január 19-én, hétfőn 15 órától tartja összejövetelét a Művelődési Házban, ha valaki telefonon szeretne érdeklődni, Fazekas Mária a 20/256-4732-es számon érhető el.

Megosztás