Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Hatodik alkalommal rendezett Szabad a Téka! elnevezéssel jótékonysági könyv”vásárt” a Magyar Kultúra Napja alkalmából a környei Művelődési Ház és a Községi Könyvtár. Az idei tékaprogram a jelentős érdeklődés miatt ismét hosszabb nyitva tartással, január 12-étől február 4-éig várta az érdeklődőket, akik – hagyományosan – nemcsak vittek, de hoztak, s adományoztak is.

14 asztalon, nagyjából másfél ezer könyv, szépirodalmi alkotások, ismeretterjesztők, ponyvaregények, krimik, gyerekkönyvek, angol és német nyelvű irodalmi alkotások, fantasztikus regények, receptes gyűjtemények, szakácskönyvek, tematikus sorozatok vártak új gazdákra. A visszatérő vendégek ismét azt tapasztalhatták, hogy az asztalokon sorakozó mennyiség szemlátomást nem csökken, hiszen a szervezők folyamatosan frissítették az állományt, ezért is volt érdemes akár naponta böngészni, hiszen bármelyik dobozból előbukkanhatott a keresett könyv. A kutatásban – ahogy az már lenni szokott – a szervezők is segítettek, hiszen az eltelt évek tapasztalatai alapján már jól ismerik a „törzsvendégeket”, s hogy ki, melyik szerző műveit kedveli, gyűjti, vagy milyen tematikájú kiadványokat keres.

Azt nehéz megbecsülni, hogy a téka nyitva tartása alatt hány könyv lelt új gazdára, a folyamatosan ürülő dobozmennyiség alapján minden bizonnyal jócskán meghaladta az ezret, és közben az adományláda tartalma is folyamatosan gyarapodott, hiszen a könyvünnep érdeklődői saját lehetőségeikhez mérten hagyományosan jótékonykodhattak is: az összegyűlt forintokkal ezúttal is a Vöröskereszt Környei Alapszervezetének karitatív tevékenységét támogatták. Tavaly ősszel, az Antikvár zárásakor a korábbi öt év legmagasabb összegét, 71 750 forintot rejtett a láda, idén pedig február 7-én bő 40 ezer forinttal többet, pontosan 115 105 forintot vehetett át Andor Ildikó titkár. A Művelődési Ház, a Községi Könyvtár és a Vöröskereszt Környei Alapszervezete ezúton köszöni valamennyi adományozó számára a forintokat!

A Művelődési Ház és a Könyvtár legközelebb áprilisban tart hasonló programot, amikor hetedik alkalommal szervezi meg a Költészet Napi „Vers mindenkinek” elnevezésű rendezvényt, így arra is várja a még jó állapotú versesköteteket.

Megosztás