Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A környei általános iskola szinte minden diákja kerékpárra pattant, vagy gyalog, illetve busszal érkezett az intézménybe szeptember 22-én, az autómentes napon. Sőt, akadt olyan bejárós tanuló, aki az éjszakát környei nagymamájánál töltötte, előző nap pedig magával hozta a kerékpárját, hogy 22-én azzal kerekezhessen el az iskolába.

Az Ökoiskola címre pályázó intézmény felhívása tehát kiváló táptalajra hullott, az osztályok igen aktívan vettek részt a programban, s a szülők is kiváló partnerként segítettek abban, hogy azon a napon minél kevesebb kipufogógázzal terheljék környezetünket.

Az aznap érkező diákok majdnem 91 százaléka szerzett pontot, s Horti Károlyné szervező igen elégedetten állapíthatta meg, hogy hat osztály is 100 százalékos teljesítményt nyújtott, így a hétfői eredményhirdetésen ennyien vehették át az első helyezettnek járó oklevelet.

Első helyen végzett a 8a, 7a, 5b, 4a, 3b és a 2a osztály,

második lett a 4b, harmadik pedig a 6a és az 5a.

Azaz, a 16 osztály közül kilencen szereztek dobogós helyezést, s mivel a diákok ilyen aktívnak és lelkesnek bizonyultak, a Szülői Munkaközösség és az iskola vezetése úgy határozott, hogy valamennyi tanulót megajándékozzák egy-egy müzli szelettel.

A hétfői eredményhirdetésen Királyné Kollerits Valéria is jutalomban részesült, a Kecskéden élő pedagógus ugyanis az autómentes napon szintén kerékpárra pattant, s úgy érkezett meg környei munkahelyére.

Horti Károlyné az eredményhirdetés után elmondta: rendkívül jó érzéssel töltötte el a siker, s ezen felbuzdulva elképzelhető, hogy tavasszal ismét meghirdetik az iskola önálló autómentes napját.

Megosztás