Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

ballagás_04Negyvenkét diák számára szólalt meg utolsó alkalommal pénteken a csengőszó a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Művészeti Iskolában. A ballagó fiatalok Sárosiné Rácz Gabriella és Szarka Katalin osztályfőnökökkel, valamint Gondek Katalin és Goór Brigitta alsós tanítóikkal járták körbe még egyszer a jól ismert, ám ezúttal virágoktól pompázó folyosókat, termeket.

Mosolyogva, könnyezve búcsúztak általános iskolás éveiktől, pedagógusaiktól, társaiktól, barátaiktól.

ballagás_19Valljuk be, az itt álló két osztály egyike sem volt egyszerű eset. De úgy tűnik, megbirkóztak velünk, mert mindannyian továbblépünk az élet egy másik szakaszába… magunkkal visszük azt a sok tudást, amit itt szereztünk – fogalmazta meg a végzősök köszönetét Hartmann Vivien nem csupán a megszerzett lexikális tudásért, hanem azért is, mert pedagógusaik észrevétlenül a tiszteletet és az emberséget is megtanították számukra. A ballagó diák gondolatait egy kedvenc tévésorozatából vett idézettel zárta: attól, hogy elmegyünk – és ez fáj – lesznek emberek, akik részesei maradnak az életünknek, bármi is történjen. Ők a mi biztos talajunk, a sarkcsillagaink, és az apró tiszta hangok a szívünkben, amelyek velünk lesznek örökké…

ballagás_21A ballagás az élet különleges pillanatai közé tartozik: lezárul életetek egy meghatározó szakasza, valami véget ér, van benne búcsú, emlékezés. Ezzel együtt viszont egy új időszak kezdete is kíváncsisággal és egy kis félelemmel vegyítve az új, ismeretlen, de reményekkel teli jövő miatt – hangzott el Szakálné Gaál Monikától, aki az eltelt évek változásait, a diákok sokszínűségét így érzékeltette: láthattunk benneteket megszeppent, félős, izgulós diáknak, elesettnek, betegnek, felszabadult, vidám gyereknek, kamasznak, ügyes, büszke és sikeres sportolónak, tehetséges táncosnak, zenésznek, versírónak, technikai érzékkel megáldott ügyeskedőnek, ballagás_22DJ-nek, a világ dolgairól felelősséggel gondolkodó fiatalnak. Az igazgató a szülők fáradozásait is kiemelve,  Weöres Sándor soraival bocsátotta útjukra a diákokat: Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad. Nyűdd szét díszeid – a szépség legyél te magad. Feledd el mulatságaid – a vígság legyél te magad… Törd át gátjaid – a világ legyél te magad…

A 7. osztályos tanulók nevében Lengyel Renáta prózával, Benkő Lili dallal búcsúzott a végzősöktől, majd a ballagók jutalmazása következett, hiszen hagyomány, hogy ilyenkor azok a nyolcadikos diákok, akik tanulmányi munkájukban, vagy más területen kiemelkedő eredményt értek el, nevelőtestületi dicséretet, jutalmat vehetnek át.

ballagás_40Nyolc éven át a csendes, szorgalmas, céltudatos és kitartó tanuló, példaként szolgált osztálytársainak. Feladatait pontosan, precízen végezte tanulmányaiban és közösségi munkájában. Jól nevelt, tisztelettudó, megbízható, magatartása példamutató. Kitartását, szorgalmát az is bizonyítja, hogy nyolc éven át kitűnő és jeles bizonyítványa volt. A nyolcadikos év végi vizsgákon is kitűnő eredménnyel szerepelt. Rendszeres és eredményes résztvevője a versenyeknek, így öregbítette iskolánk hírnevét – szólt Bereczk Zsófia Etelka jellemzése, aki nevelőtestületi dicséretben részesült.

Az osztályközösségért végzett munkájáért Bacher Péter, Pankotai Melinda, Bereczk Zsófia, az angol nyelv területén nyújtott kimagasló munkájáért Németh Ákos, tanulmányi eredményéért, szorgalmáért Kasziba Szabina, a nyolcadik évfolyamon elért tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért Gergely Vivien, jó tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért Tkalcsits Daniella, a történelem vizsgán nyújtott kiemelkedő teljesítményéért és az osztályközösségért végzett munkájáért Hartmann Vivien, az iskolai rendezvények lebonyolításában nyújtott segítségért Bagi Kevin Ferenc, Bogár Dániel, az iskolai rendezvények kisfilmek, plakátok készítésével történő színvonalasabbá tételéért Beke László, példamutató magatartásáért, szorgalmáért, angol tantárgyban elért kimagasló eredményéért, kiemelkedő közösségi munkájáért Horváth Patrik, példamutató magatartásáért, szorgalmáért, kiemelkedő közösségi munkájáért Kugler Maja,  Pribéli Réka, Szőke Klaudia, Lelkes Laura, Szalai Judit, Végert Dominika és Vida Bettina vehetett át elismerő oklevelet és ajándékot.

ballagás_75A szülői közösségben végzett áldozatos munkája elismeréseként és köszöneteként Farkas Éva, a Szülői Munkaközösség elnöke Bacher Gabriellának, Keszler Erzsébetnek, Horváthné Krenner Krisztinának, Pribéliné Wéber Noéminek és Tisch Reginának nyújtott át emléklapot.

 

 

Megosztás