Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Környei Horgász Egyesület lassan két évtizede hívja évi egy alkalommal gyermek tagjait is versenyezni, de olyan szép részvételre még nem volt példa, mint az idei megmérettetésen. 2014-ben 15, egy évvel később 24, tavaly 13, szombat reggel pedig a gyermek, ifjúsági taglétszám fele, 28 ifjú horgász telepedett ki a tó partjára.

A nevezők a végeredménytől függetlenül egy-egy ajándék spicc bottal, etetőanyaggal és üdítővel felszerelkezve kezdték bűvölni a tavat szülői, nagyszülői kísérettel és segítséggel, bár ez utóbbira inkább az izgő-mozgó csonti elhelyezésénél volt szüksége egy-két gyerkőcnek, s a verseny szabályai szerint megengedett is.

A szerencsésebb fiúk, lányok szákjaiba, vödreibe zömmel küsz, keszeg, sügér és törpeharcsa került, a verseny 11 órai lefújásáig tizenhat gyerkőc bizonyult sikeresnek, ők összességében pontosan 15 kiló halat fogtak ki.

A versenyt hagyományosan a tatabányai Fisch Kft. támogatta, ezúttal is öten részesültek ajándéktárgy díjazásban.

Nem panaszkodhatott a horgászszerencséjére a mindössze 4 esztendős Juhász Gergely, aki élete első versenyén 1 kiló 19 dekányi halat mérlegelt, s a mennyiség az ötödik helyre repítette. Vadkerti Leventénél 6 dekával mutatott többet a mérleg, így ő a negyedik helyezettnek járó ajándékot vehette át. 1 kiló 35 dekányi halat fogott ki Hamburger István, amely bronzérmes teljesítménynek számított, míg Horváth Kristóf 1 kiló 60 dekája ezüstérmesnek. Az első helyezett Nagy Miksa, aki édesanyja elmondása szerint az egész nyarat a parton töltötte, s szombaton már 6 órakor versenylázban égett, alaposan „elhúzott” a mezőnytől, hiszen a négy óra alatt összesen 2 kiló 80 deka hal akadt a horgára, így ő vehette át a legnagyobb horgászbotot.

 

 

Megosztás