Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A kicsiknek elsőként minden bizonnyal a pacsálás és dagonyázás jutott az eszükbe március 18-án, amikor a Vackor Óvoda és Bölcsőde aulájában Pekár Zita óvodavezető a homok víz asztalok mellett feltette a kérdést: ki szeretné kipróbálni? A kis kezek egyszerre lendültek a magasba, és később valamennyiüknek lehetősége is nyílik rá, hiszen a Víz Világnapja alkalmából szervezett programok egyik elemeként a Zöld Óvoda a környei önkormányzatnak köszönhetően minden csoportszobába vásárolt egyet-egyet.

Természetesen a legkisebbek is megismerkedhetnek az igazán élvezetes játék mellett különböző kísérletekre is lehetőséget nyújtó asztallal, igaz, az első találkozáskor számukra tökéletesen megfelelt víz és homok nélkül is.

Vizet mindenkinek! – szólt a világnap idei mottójáról a gyerekeknek Pekár Zita, s arról, hogy milyen nagyon sokan élnek szerte a világon vízhiányos területen, s hogy emiatt az ott élők nem jutnak elegendő élelemhez, pedig a tiszta ivóvíz, a kézmosás, a  csatornázás elengedhetetlen az élethez, a betegségek megelőzéséhez, a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

Az óvodában a hét minden napján hallhatnak a kis vackorosok a vízről, az életet adó, életet biztosító kincsről, a tó körül is tesznek sétát, az óvónénik pedig mesélnek nekik a benne és a partján élő állatokról. Az első nap Práger Anna, a Lépten – Nyomon Mobil Környezeti Nevelés csoport egyik tagja látogatott el az apróságokhoz, s dalokon, meséken, szerepjátékon és egy kísérleten keresztül ismertette meg őket a vízzel, annak élővilágával, s a vízcsepp tengerig tartó útjával.

 

Megosztás