Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szavalóAz 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának jegyében rendezték meg a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolában november 5-én a már hagyományos őszi szavalóversenyt, melynek versenyzői igen felkészülten, biztos szövegtudással érkeztek az intézmény könyvtárába.
Húsz alsós és négy felső tagozatos diák készült már jó ideje Gazdag Erzsi, Kányádi Sándor és Romhányi József alkotásaiból az iskola őszi szavalóversenyére, a korcsoportok első helyezettjei továbbjutottak a tatabányai Váci Mihály Általános Iskola által meghirdetett megyei szintű megmérettetésre.
A két szervező, Takácsné Eichhardt Emma és Demeterné Slezák Éva egyik szeme nevetett, míg a másik sírt. A fiatal verselők ugyanis egytől-egyig a kiválasztott mű magabiztos tudásának birtokában léptek a Trézlné Staudinger Csilla igazgató, Hajmáné Kalocsai Éva és Demeterné Slezák Éva összeállítású zsűri elé, s ki-ki adottságának, tehetségének megfelelően varázsolta el az ítészeket. Az viszont kevésbé örömteli, hogy csupán négy felső tagozatos diák vett részt a nemes versengésen, közülük is a legidősebbek hatodik osztályosok voltak.
A zsűri végül a legkisebbek közül Budai-Kurcz Eszter (1.a) előadását rangsorolta az élre. Mögötte végzett másodikként Bartis Gábor (1.b) és harmadikként Riezing Csongor (2.b). A következő korcsoportból Bottyán Zsófia (4.b) nyerte el a Váci Mihály megyei szavalóversenyen való részvétel jogát. A képzeletbeli dobogó második fokára Szász Alexandra (3.b), míg a harmadikra Szücs Anna (3.b) állhatott.
A felső tagozatosok közül Szántó Csongor György (5.a) képviselheti majd decemberben Környét a megyeszékhelyen. Második helyen végzett Nagy Lilla, a harmadikon Lóczi Boglárka, mindketten a 6.b osztály tagjai.szavaló_12
A rangsor tehát összegzi az idei szavalóverseny legfelkészültebb, s legügyesebb diákjait, ám ne feledjük: a mai, az informatika és a virtuális lét újításaival átitatott, a könyveket, szépirodalmat, mesét, verseket egyre gyakrabban érdemtelenül mellőző világunkban a verseny valamennyi résztvevője és felkészítője elismerést, köszönetet érdemel!

szavaló_02 szavaló_03 szavaló_04 szavaló_05 szavaló_06 szavaló_07 szavaló_08 szavaló_09 szavaló_10 szavaló_11

Megosztás