Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Hónapok óta nyomozott a Tatai Rendőrkapitányság egy internetes csaló után, mire sikerült a nyomára akadni és őrizetbe venni. A 28 éves férfi eddig 3 bűncselekmény elkövetését ismerte el, de lehetnek további sértettek is.

A gyanúsított az Interneten keresztül árult mobiltelefonokat. A pénzt előre kérte, de a vevők nem azt kapták, amire vágytak. Előfordult, hogy a megvásárolt készülék nem működött, de leggyakrabban hiába várták a postást a kifizetett árúval.

Júliusban egy gödi férfi először mobil telefont akart tőle vásárolni, melyet 60 ezer forintért át is adott. Másnap újra jelentkezett, hogy rossz telefont adott oda, visszaadta a sértett részére a pénzt, majd megemlítette, hogy laptopokkal is foglalkozik kedvező áron. A sértett úgy gondolta, megbízhat a gyanúsítottban, ezért rendelt tőle kettő darab számítógépet. A sértett előlegként átadott 71 ezer forintot, valamint egy ugyanennyit értő IPhone készüléket, melyről adás-vételi szerződés is készült. A férfi a laptopok átadásával több alkalommal hitegette a sértettet, de azokat nem szállította le.

Rosszabbul járt egy budapesti férfi, aki szintén egy internetes hirdetésre jelentkezett. 40 ezer forintért mobiltelefont vásárolt tőle, de azt nem kapta meg azonnal, sőt saját meglévő készülékét is átadta a csalónak, hogy arról az adatokat mentse át az új készülékre. Megállapodtak egy újabb találkozóban, de a gyanúsított arra már nem ment el, mondván külföldre kellett utaznia, ahonnan nem tud haza jönni, mert nincs pénze a visszaútra. A sértett még ennek a költségét is magára vállalta, 80 ezer forintot utalt át neki, majd további mesékkel összesen 6,7 millió forintot csalt ki a sértettől.

A Tatai Rendőrkapitányság várja azoknak a sértetteknek a jelentkezését, akik a 30/533-99-44-es telefonszámon, illetve a spokelsotiszt@aol.fr e-mail címen keresztül rendeltek műszaki cikkeket, de a pénzükért nem kaptak semmit.

KEM RFK Sajtószolgálata

Megosztás