Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu
Ezüstös "zöld manók"

Ezüstös "zöld manók"

Ökoiskola cím elnyerésére írt ki pályázatot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium nevében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, s a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola – a képviselő-testület jóváhagyásával – úgy határozott, hogy megméretteti magát. Az intézmény diákjai és pedagógusai ez év júniusában az E.ON Hungária Csoport által meghirdetett „Zöld Bajnokok” című pályázatának eredményhirdetésén a tíz magyar iskola között a második legjobbnak bizonyult, így bíznak benne, hogy ezúttal is szép eredményt érnek el.

Az „Ökoiskola” címet a fenntarthatóság elveinek, a környezettudatosság és a fenntartható fogyasztás és fejlődés oktatási intézményekben történő minél hatékonyabb megjelenése érdekében hozta létre a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium. A cím azoknak a nevelési-oktatási intézményeknek az elismerését szolgálja, melyek átgondoltan, intézményesítetten, rendszerszerűen foglalkoznak a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlődés pedagógiájának gyakorlati megvalósításával, a környezeti neveléssel.

A környei iskolában a tanév során a diákok tájékoztatást kapnak az energiatakarékosságról, az iskola energia felhasználásáról, különböző, a témakörhöz kapcsolódó programokon vehetnek részt, s osztályszintű- és egyéni versenyeken adhatnak számot megszerzett tudásukról.

Az „Ökoiskola” cím adományozása kapcsolódik az ENSZ „A fenntarthatóságra oktatás” 2005–2014 évtizedének programjához.

A cím elnyerése számos előnnyel jár:

• A nemzetközi kritériumokkal összhangban kialakított magyar “Ökoiskola” kritériumrendszer az iskola megkülönböztető minőségjelzője, mely vonzóvá teszi az iskolát a szülők számára, és pozitív külső visszajelzést nyújt az iskola munkájáról a fenntartó számára.

• Az állami kezdeményezésre létrejövő hálózat iskolái nagyobb eséllyel vesznek részt a környezeti nevelési, a fenntarthatóság pedagógiájával kapcsolatos pályázatokon.

• A cím elnyerője az Ökoiskolák Hálózatának tagja lesz, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszere bővül, a Hálózat programjai segítik szakmai fejlődését.

• A címet elnyerő iskola tanulói részt vehetnek a Vidékfejlesztési Minisztérium Ökoiskoláknak szervezett környezet- és természetvédelmi tárgyú programjain, rendezvényein, pályázatain.

A pályázó, ez esetben a környei általános iskola sikeréhez különböző civil szervezetek, vállalkozók, gyárak is hozzájárulhatnak, melyhez nem kell mást tenni, mint az alábbi nyilatkozatot kitöltve, aláírva eljuttatni az iskolába.

öko-szándéknyilatkoza1

Megosztás