Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3bababörzeMár nem első alkalommal szervezett adok-veszek, gyermek- és babaruha börzét Környén az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesülete, amely ezúttal a Művelődési Házzal karöltve várta szombaton az „árusokat”, no meg a vásárlókat. A kereslet azonban ezúttal elmaradt a várttól.

11 asztalon kínálták portékáikat szombaton a Művelődési Házban az anyukák, apukák és nagymamák, bízva abban, hogy a már megunt, de még jó állapotú ruhácskák, cipők, játékok gazdára találnak, s másnak még örömet okoznak.

1bababörzeAz alapgondolat ismert: a pici gyerekek rohamosan nőnek, gyakorta cserélődnek kedvenc játékaik, s kinek lenne szíve kidobni a rengeteg ruhát? „Hátha még valakinek jó lesz” – így hangzik általában a varázsmondat, amit akkor fogalmaznak meg a szülők, amikor elkezdik bezsákolni mindezeket, aztán pár esztendő múlva azt veszik észre, hogy lépten-nyomon zsákokba, dobozokba botlanak. Bennük a játékok, ruhák, cipők, mesekönyvek, rajzeszközök, hordozók, pelenkázók, jelmezek, egyszóval megannyi felesleges holmi, melyek bolti ára akár borsos is lehet.

7bababörzeErre a helyzetre jelenthetne megoldást az adok-veszek börze, hiszen a vásárlók is az üzleteknél lényegesen olcsóbban, töredékéért juthatnának hozzá mindahhoz, amikre szükségük lehet. Bár szombaton valamennyi asztalnál elkelt egy-két holmi, az igazi börze hangulat a vásárlói érdeklődés hiányában sajnos nem igazán volt jellemző, 5bababörzeés a ruhák, cipők, játékok zöme a vásár zárásakor visszakerült a dobozokba, zsákokba. Tromposch Ágnes, (ÉDI Egyesület) azonban nem adja fel és biztos benne, hogy a nyárit követi majd őszi börze is. Mert a rendezvény nemcsak anyagilag tudja segíteni a résztvevőket, közösségépítő szerepe is van. Márpedig a Művelődési Ház és az egyesület fő célja a közösségek erősítése, a közösségi alkalmak megteremtése, és a lakossági részvétel generálása.

Megosztás