Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az eltelt napokban téves információk és pánikkeltésre alkalmas posztok, hozzászólások jelentek meg a legnagyobb közösségi portálon, ezért Környe Község Önkormányzata a koronavírus okozta helyzet kapcsán az alábbiakról tájékoztatja a környeieket.

Bár a március 15-ei ünnepség elmarad, – mivel az önkormányzat csatlakozott az Operatív Törzs állami ünnepekre vonatkozó ajánlásához – a faluban nincs koronavírussal fertőzött személy! Mindaddig, amíg Magyarországon egyedi koronavírus fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, valamint az operatív törzs nem hoz ellentétes tartalmú, kötelező érvényű döntést, a környei intézmények, melyekben mindenki számára biztosított a fertőtlenítő hatású kézmosó folyadék, a megszokott rend szerint működnek, a Művelődési Ház is megtartja rendezvényeit. A nagyobb létszámú programokat, színházi előadásokat az érdeklődők, vendégek saját felelősségükre látogathatják.

A koronavírus okozta helyzet pánikkeltés helyett valamennyiünk részéről komoly és felelősségteljes döntéseket, eljárást kíván. Kérjük, mindenki tartsa be az Operatív Törzs megelőzéssel kapcsolatos ajánlásait, melyek itt tekinthetők meg: https://koronavirus.gov.hu/megelozes

A betegség leggyakoribb tünetei: a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Ezek a tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek. Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek. Ha Ön fertőzöttnek érzi magát, járt fertőzött területen, vagy érintkezett fertőzött személlyel, és a fenti tünetei jelentkeznek, akkor maradjon otthon, ne menjen közösségbe! Ne személyesen menjen a háziorvosi rendelőbe, hanem telefonon hívja fel háziorvosát!

Környe Község Önkormányzata folyamatosan figyelemmel kíséri a vírus terjedésével kapcsolatos hiteles, kormányzati információkat, tartja a kapcsolatot a felettes szervekkel, és a döntéseit a továbbiakban is ezen iránymutatások alapján hozza meg, melyekről a község honlapján keresztül tájékoztatja a falubelieket.

 

Megosztás