Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Október 1-én, szombaton kezdődik és a hó végéig tart a 2011. évi népszámlálás. A lakosságnak a mostani népszámlálás alkalmával lehetősége nyílik arra, hogy eldöntse: számlálóbiztossal, vagy nélküle kívánja kitölteni a kérdőíveket. Ez az időszak a trükkös tolvajoknak is kedvezhet, akik – elképzelhető, hogy – számlálóbiztosnak adják ki magukat. Olvasson tovább, s megtudhatja, Környén kik látnak el népszámláló biztosi feladatokat. A lakásába CSAK ŐKET ENGEDJE BE!

Az idei népszámlálás – amely szám szerint a 15. a hazai cenzusok sorában – két tekintetben is az első. Ez lesz az első olyan átfogó nép- és lakásszámlálás az országban, amelyet az Európai Unió tagállamaként hajtunk végre, de első lesz az idei azért is, mert – a www.enepszamlalas.hu honlapon keresztül – először nyílik mód a kérdőívek elektronikus kitöltésére.

Szeptember 30-áig minden háztartáshoz eljut az az A4-es méretű boríték, melyben tájékoztatást kapnak az állampolgárok a népszámlálás menetéről. A borítékon kívülről szerepel az Ön lakásán összeírást végző számlálóbiztos neve, azonosító száma és telefonszáma. A számlálóbiztosok sorszámmal ellátott, a település jegyzője által aláírt okmánnyal kötelesek igazolni, hogy megbízatásuk e munkára szól. Az igazolvány a garancia arra, hogy az illető a lakásba kizárólag a népszámlálás miatt szándékozik bejutni. A kártyán szereplő azonosító számnak meg kell egyeznie az A/4-es boríték külsején szereplő azonosítási számmal.

A lakosságnak a mostani népszámlálás alkalmával lehetősége nyílik arra, hogy eldöntse: számlálóbiztossal, vagy nélküle kívánja kitölteni a kérdőíveket. Ha valaki a kérdőív önálló kitöltése mellett dönt, további két megoldás közül választhat: papír, vagy internet. A már megkapott borítékban megtalálható egy azonosító-, és egy belépési kódot. Aki nem a számlálóbiztossal, sőt, még csak nem is papíron kívánja kitölteni a kérdőívet, annak október 16-ig lesz nyitva az az internetes kapu a www.enepszamlalas.hu oldalon, amin keresztül – a belépési kódot kulcsként használva – eljuthat a kérdőívekhez. A kérdések helyes megválaszolását a programba beépített magyarázatok segítik.

A kérdőívek megválaszolása háztartásonként átlagosan 25-30 percet vesz igénybe. Fontos tudnivaló, hogy a kérdőíveket háztartásonként mindenki azonos módszerrel: interneten vagy papíron önállóan kitöltve, avagy interjú keretében töltheti ki.

A bűnelkövetők a népszámlálás időszakában sem pihennek, kihasználhatják ezt a lehetőséget, hogy pénzhez, értékhez jussanak. Módszerük legfőbb jellemzője lehet például, hogy számlálóbiztosnak kiadva magukat kihasználják az emberek jóhiszeműségét.

Ezt úgy lehet a legkönnyebben megelőzni, hogy ellenőrzik a népszámláló biztosi feladatokat ellátók személyazonosságát!

Környén a feladatokat Jordánné Agyagos Anna, Kissné Ágoston Éva, Szöllősi Istvánné, Hoffart Karina, Venterné Wiszt Mária, Rácz Diána, Kovács Imréné, Zelenai Istvánné, Hoffart Györgyné, Hoffart Szabina, Budai-Szöllősi Szabina, Szabó Sándor, és Timmer Edéné végzik.

Megosztás