Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

82sörfeszt.vas.duVáltozás történt a hétvégi környei Nemzetiségi és Sörfesztivál programjában. A tervezettől eltérően szombaton 17 órától Dér Heni koncertezik, míg Kállay Saunders András vasárnap 18.30-kor lép színpadra. A háromnapos rendezvény hagyományosan pénteken 19 órától várja a vendégeket. Az első este fellép Balaskó István és zenekara, a Volumen, az Animal Cannibals, lesz rúdtánc, karaoke POSTI-val, valamint sörivó- és sörhas szépségverseny, s végül disco hajnali 5 óráig.

Szombaton 9 órakor kezdődnek a sportpályán az Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Kupa küzdelmei, a tóparton 12 órakor a horgászversenyt követő gulyásparti, s szintén déltől a környei tavon kenuzhatnak a sportág szerelmesei, illetve a vállalkozó kedvűek.

A kézilabda pályán 14 órától arcfestés, henna, délután 3-tól lézerharc, lufi-foci, majd 18 órától Zen Bu Kan Kempo bemutató várja az érdeklődőket.

A nagyszínpadon 15 órától a Schwowischi Buam csalogatja a vendégeket, majd a 15.30-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó után, 15.45-től következnek a kulturális és hagyományőrző műsorszámok. 17 órától Dér Heni lép fel, 17.40-től a Tardoskeddi Rozmaring Dalkör, 18 órától a Szivárvány Táncegyüttes, 18.40-től Mészáros Elek János, s 20 órától a Smile együttes koncertje várja a vendégeket!

A tűzijáték 21.45-kor lesz, azt követően pedig utcabál az Újbarok Sramlival.

Szombaton 13 és 20 óra között a tatai Dotto kisvonat díjmentesen szállítja a fesztivál vendégeit a faluban.

Vasárnap 11 órakor a történelem viharai során kitelepített német ajkú elhunyt és élő magyarokért, s mindazokért felajánlott ünnepi német nemzetiségi szentmise kezdődik a római katolikus templomban, akiket a sors messzire sodort szülőföldjétől. A szentmisét követően koszorúzás és megemlékezés lesz a templom melletti Kitelepítési Emlékoszlopoknál.

14.30-tól a nagyszínpadon játszik vendégcsalogatót a Die Buschen zenekar. 15.30-kor kezdődik a Kerényi Béla Református Diakóniai Intézet lakóinak műsora, majd a Környei Népdalkör, a He-Mo Musical Studio, az X-plore következik, 18 órakor Oszvald Marika, 18.30-kor Kállay Saunders András lép a nagyközönség elé. 20 órakor kezdődik a Vegas Show Band koncertje, végül a vasárnapot, s egyben a fesztivált 22.30-tól fergeteges nosztalgia buli zárja B. Tóth Lászlóval.

A rendezvény alatt szombaton és vasárnap hagyományteremtő szándékkal kézműves utca várja az érdeklődőket!

A Nemzetiségi és Sörfesztivál valamennyi programja díjtalanul látogatható. A műsorváltoztatás jogát az önkormányzat fenntartja, további részletek itt olvashatók: plakat_small

Megosztás