Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Harminchét, zömmel többgyermekes, vagy nehéz helyzetben lévő családhoz jut el a napokban egy-egy tartós élelmiszerekből összeállított csomag, benne a Környei Katolikus Karitász hagyományos Húsvét előtti felhívására jelentkezők adományaival. A Húsvétot megelőző Nagyböjti gyűjtés általában szerényebb eredménnyel zárul, mint az Adventi időszaki, és az önkéntesek a három nap alatt már-már aggódni kezdtek, mert a korábbiaknál is kevesebb élelmiszer érkezett, viszont – mint később kiderült – a szokásosnál többen segítettek pénzbeli adománnyal, melyből pótolták a csomagokból hiányzó alapanyagokat.

Így végül az adományozóknak köszönhetően a Karitász önkéntesei 77 kg. lisztet, 38 kiló cukrot, ugyanannyi rizst, 20 kiló tésztát, 20 kiló babot, lencsét, 37 liter étolajat, 25 kiló konzervet, Sármán Zoltán felajánlásaként 35 tálca tojást  rendszereztek, és a gyerekeknek is jutott 20 kilónyi édesség, valamint sütemények készítéséhez alapanyag 15 kiló.

A Környei Katolikus Karitász köszönetét fejezi ki valamennyi adományozó számára, akik segítettek a szegényebb sorsú családok Húsvéti ünnepének könnyebbé, szebbé tételében!

 

Megosztás