Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

kornyebanya-karacsonyMeg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk… Beteljesíteni, felfedezni azt, ami a miénk… Gondoljunk eltávozott és a távollévő szeretteinkre is, akik nem lehetnek velünk! Így fogadjuk az élet ajándékát, amelyből mindenki egyformán részesülhet. Ez az ajándék nem más, mint a szeretet… – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Svétecz László önkormányzati képviselő a környebányai közös karácsonyi ünnepség résztvevőit.

A Közösségi Ház ezúttal is zsúfolásig megtelt, a helyiek mellett hagyományosan érkeztek Vértessomlóról és Várgesztesről is az együttműködő nyugdíjas szervezetek képviselői, s az ünnepség ezúttal is igazolta, hogy összefogással már-már nem létezik lehetetlen, s hogy szeretettel valóban széppé lehet varázsolni az ilyen alkalmakat. Nem kell hozzá más, mint ízlésesen megterített asztal, szívből, szeretettel készített finom falatok, szívből jövő, gyönyörű karácsonyi versek, a szállást kereső szent család járása, mint karácsonyváró ájtatosság, citera- és énekszó, meghitt Betlehemi játék, vidám és keserédes dalok. kornyebanya-karacsony_32Mind-mind feledtetik a mindennapok gondjait… és valóra váltják az ünnepségen elhangzott vers sorait: Mit szeretnék karácsonyra? Csillogó szemű gyermekeket, unokákat látni, ajándékot bontogató, pici kezeket imádni. Ünnepi hangulatban hallgatni unokák kacaját, eszembe juttatva gyermekkorom boldog pillanatát…

De nem csupán ezt az estét, a Karácsony napjait is megszépíti az összefogás a rászoruló családok számára. A gyerekek az Éjféli Kiáltás Misszió közreműködésével Németországból és Svájcból kaptak ajándékcsomagokat, melyeket a misszió képviseletében Kántás János ezekkel a gondolatokkal nyújtott át: nagy szeretettel hoztuk az ajándékot, s kérem, hogy a megajándékozottság érzése legyen része a mindennapjainknak. Hiszen Jézus Krisztus 2 ezer évvel ezelőtt megszületett, mert Isten elküldötte őt. Azt mondja az Isten igéje: úgy szerette ezt a világot, hogy az egyszülött fiát adta érte, hogyha valaki hiszen őbenne, el ne vesszen. Nagyon szép, hogy egy évben egyszer megemlékezünk róla, kornyebanya-karacsony_50de ezt hétről hétre, napról napra meg kellene tennünk. Erre törekedjünk ebben a rohanó világban, amikor a szeretet szinte már nagyítóval keresendő az emberek között.

A Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottság nevében a környebányai ünnepségen Vadász Éva elnök és Svétecz László képviselő közösen nyújtott át elismerést mindazok számára, akik a kulturális események létrejöttét rendszeresen önzetlenül segítik, szervezik, vagy résztvevői azoknak. Elismerésben és jutalomban részesült Bozó Kucskár Anikó, Bolemányi Magdolna, Hosszúné Horváth Mária, Badó Szilvia, Lukácsi Margit, Szénási Edina, Fehér László, Feketéné Hastó Elvira, Özv. Horváth Istvánné, Beck Enikő, Szénási Csilla, Fehér Fanni és Fehér Kitti.

kornyebanya-karacsony_91Az esztendő végéhez közeledve Svétecz László a Környebányáért Alapítvány nevében és támogatásával minden Karácsonyi ünnepségen köszönetét fejezi ki azok számára is, akik évközben segítették Környebánya közösségi életét. Ez alkalommal 16 személynek mondott köszönetet és nyújtott át ajándékot az önzetlenül, a köz érdekében végzett feladatok ellátásáért. Munkahelyi elfoglaltsága miatt nem lehetett az ünnepségen személyesen jelen Dodonka Anna, aki „Az év mecénása oklevelet” nyerte el. A Németországban oktató pedagógus évek óta támogatja az alapítványt és lehetőségeihez mérten segíti a környebányaiakat. A képviselő az ünnepségen Dr. Nógrádiné Papp Erzsébet részére is köszönetét fejezte ki. A hölgy – a többi között – vásárlási utalvánnyal, ruhaneművel, élelmiszerrel, ágyneművel ajándékozta meg a legszegényesebb körülmények között élő családot.

 

Megosztás