Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3pedagógusnapÉvek óta hagyomány Környén, hogy Pedagógusnap alkalmából az önkormányzat a szülői munkaközösségekkel közösen köszönti a Vackor Óvoda és Bölcsőde, valamint a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kollektíváját, nyugalmazott és technikai munkatársait, egyszóval mindenkit, aki a községben részt vesz az oktató, nevelő munkában.

Így történt ez csütörtök délután is, s igaz a tájház nagyterme szűkösnek bizonyult, a vendégeket a teraszon is gyönyörűen megterített asztalok várták egy-egy szál virággal, 26pedagógusnaps egy-egy, erre az alkalomra különleges ünneplőbe öltöztetett csokoládéval.

Miközben készülődtünk, arra gondoltam, milyen jó érzés pedagógusnak lenni, főként, amikor „szuper” eredményeket érnek el a diákok. Aztán továbbszőttem és rájöttem, hogy ennél még fontosabb dolgok is vannak. Az, hogy megtanul a gyermek a közösségben viselkedni, megtanul kommunikálni a másikkal, beszélni, kapcsolatot létesíteni az óvodában, később írni, olvasni az iskolában. 4pedagógusnapEzek, s hogy ezeket megkapják a gyermekeink, mindenki számára természetesek, pedig a felnőtté válásukig sok-sok ember pedagógusi, nevelői munkáján keresztül vezet az út – fogalmazta meg gondolatait Beke László polgármester, aki ezért, az olyannyira alapvetőnek tekintett feladatellátásért is köszönetet mondott.

10pedagógusnapÚjra itt van a nagy csapat! – csilingelték a 2.b-s diákok Csóra Jánosné felkészítésében, míg az óvodások, iskolások nevében Varga Panna, Hujber Dorina, Szabó Karina és Sztancsik Márton verssel, szívhez szóló gondolatokkal köszöntött: a pedagógusi munkát a csendes esőhöz lehet hasonlítani. A csendes esőhöz, amely jó sokáig tart, áztatja a földben megbújó magokat. Azok magukba szívják a nedvességet, és később ezért aztán akár szárazság idején is képesek termőre fordulni…

A program kötetlen beszélgetéssel, az egykori kollégákkal nosztalgiázó múltidézéssel folytatódott, s az évek óta hagyományos csülkös vendéglátással, amely ezúttal is Pákozdi Ferenc alpolgármester keze nyomát, ízesítését dicsérte.

25pedagógusnap1pedagógusnap 2pedagógusnap 5pedagógusnap 6pedagógusnap 7pedagógusnap 8pedagógusnap 9pedagógusnap 11pedagógusnap 12pedagógusnap 13pedagógusnap 14pedagógusnap 15pedagógusnap 16pedagógusnap 17pedagógusnap 18pedagógusnap 19pedagógusnap 20pedagógusnap 21pedagógusnap 22pedagógusnap 23pedagógusnap 27pedagógusnap 28pedagógusnap 29pedagógusnap 30pedagógusnap31pedagógusnap

 

Megosztás