Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1évnyitóA Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai számára is megkezdődött az új tanév hétfő délután. A nagyok között kissé megilletődve nézelődött az a 45 apróság, akik idén ülnek először iskolapadba, s a megszeppenésük mintha még fokozódott is volna, amikor a végzősök a nyakukba kötötték az intézmény címeres nyakkendőjét, amely mostantól hirdeti, hogy ők is „Kisfaludys” diákok.

Tavaly még ugyanilyen tágra nyílt, érdeklődő tekintettel pillantgattak körbe a kis második a-sok, idén pedig már ők bíztatták ünnepi műsorukban a legapróbbakat és a nagyobb diákokat: 2évnyitóLehet furcsa, mégis így van: vártam már az iskolát, s érzem az új tankönyveknek komoly, tudás-illatát…

Szokatlan még számotokra, hogy ilyen sokan vagyunk, a nagy épület, de higgyétek el, néhány nap múlva már számotokra is természetes lesz, hogy iskolába jártok – szólt a legkisebbekhez Szakálné Gaál Monika igazgató, majd a végzősök figyelmét is felhívta arra, hogy számukra is milyen fontos az idei tanév: ki kell választanotok azt az iskolát, ahol tovább szeretnétek tanulni, fel kell készülnötök a felvételire, sikeresen be kell fejeznetek az általános iskolát.

17évnyitóAz igazgató köszönetét fejezte ki az önkormányzat számára, amiért az idei tanévben is biztosítja a pedagógiai feladatok ellátásához a nyugodt körülményeket. Az intézményben a nyár folyamán a kis épületet teljesen felújították. Kicserélték az ablakokat, a linóleumot, a beépített szekrényeket, s a vizesblokkok is korszerűsítették. Ezek mellett a főépületben is megtörtént a vizesblokkok teljes felújítása, az ablakok és a teljes szerelvényezés cseréje, új ajtók és elválasztófalak kerültek a régiek helyére.

A szülőkhöz fordulva az intézményvezető a következőkre hívta fel a figyelmet: az ingyenes tankönyvek az eddigi gyakorlat szerint idén is az iskola könyvtári állományába kerültek, ezt az iskolai pecsét és könyvtári szám jelzi a tankönyvben, munkafüzetben. Ezeket a könyveket 4 évig kell használniuk a gyerekeknek, ezért az év végén vissza kell adniuk, s ha megrongálódott, a gyermek összefirkálta, akkor az új könyvet a szülőnek kell beszereznie.

A jogszabályok alapján a gyermekeknek 16 óráig kell az intézményben tartózkodniuk, valamint már minden évfolyamnak heti 5 testnevelés órája lesz. Ezek miatt biztos, hogy délutáni tanórája is lesz a gyerekeknek, amelyeken kötelező részt venniük. Az első-második évfolyamosok általában 15.45-kor fognak végezni. Az első két hét alatt a szülőknek írásban kell jelezniük, hogy mikor mehetnek haza a tanulók, utána egyéni órarendjük lesz, mint az előző évben. Az egyéni órarendek kialakulása után a szülő írásban kérheti és az intézmény vezetője engedélyezheti, hogy a tanuló a tanórák és a szabadon választott órák után hazamehessen – hangzott el az igazgatói tájékoztatóban.

45évnyitóAz ünnepélyes tanévnyitón Beke László polgármester az önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki Trézlné Staudinger Csilla és Horti Károlyné számára azért az áldozatos munkáért, melyet az eltelt években az iskolában és a művészeti oktatásban vezetőként végeztek. Példaértékű volt a feladatellátásotok, jó hírét vittétek az intézménynek és a falunak a tankerületen kívülre is. Köszönjük szépen! Továbbra is számítunk a segítségetekre! – fogalmazott, az előttük álló teendőkhöz pedig sok sikert és jó egészséget kívánt.

Az intézmény művészeti tagozataira még lehet jelentkezni szeptember 2-án, szerdán 14 és 17 óra között, a Vackor Óvodában 15-től 16.30-ig, valamint szeptember 3-án és 4-én (csütörtök-péntek) 10-től 14 óráig.

Megosztás