Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai számára is megkezdődött az új tanév augusztus 31-én. A tanulók között megszeppenve sorakoztak a kis elsősök, akik – bár tavasszal már megismerkedtek a hatalmas épülettel, a tantermekkel, tanító nénikkel – az évnyitón a nyolcadikosoktól immáron az intézmény címerével díszített nyakkendőt is átvették, azaz „hivatalosan” is „Kisfaludys” diákokká váltak.

Tavaly még ugyanilyen tágra nyílt, érdeklődő tekintettel pillantgattak körbe a kis másodikosok, idén pedig már ők biztatták ünnepi műsorukban verseikkel a legapróbbakat és a nagyobb diákokat, milyen csuda jó lesz az új tanév, és mennyit okosodnak majd.

A tanulókat, szülőket Trézlné Staudinger Csilla köszöntötte az intézmény megbízott vezetőjeként, miután Molnárné Varga Katalin igazgató július 31-én elköszönt az iskolától. Köszöntőjében arra kérte a szülőket, hogy forduljanak bizalommal gyermekük tanítójához, tanárához, az iskola vezetéséhez, segítsék közösen a gyerekek boldogulását, örüljenek együtt a fejlődésüknek, hiszen – mint fogalmazott – a szülő és az iskola egymást segítve tudja csak megvalósítani kitűzött céljait, így tudja legjobban szolgálni a gyermekek érdekeit.

Az iskolában az új tanévben 325 diák tanul 15 osztályban, 5 napközis és 1 tanulószobai csoportban. A művészeti tagozaton a grafika tanszak munkájában vehetnek részt a gyermekek, a néptánc egy évig szünetel, mert nem jelentkezett megfelelő számú tanuló.

A legkisebbeket Goór Brigitta, Horti Károlyné, valamint Láng Éva és Novák Réka vezeti be a betűk és számok világába, a harmadikosokat Csóra Jánosné, Maticsné Szabó-Kovács Ágnes, Kubicza Mihályné oktatja. Az 5. a osztályfőnöke Ráczné Wiszt Vilma, az 5. b-é Takács Karolina lesz, a 8. a osztályé Szarka Katalin, majd novembertől Dér Judit Zita. Az is elhangzott, hogy a személyi változások miatt a 100 %-os szakos ellátottság november elejére teljesül teljes mértékben, mivel az új kollégák jelenleg felmondási idejüket töltik az előző munkahelyükön. Az október végéig tartó átmeneti időszakot a diákok számára átszervezésekkel, illetve óraadó pedagógusok állandó helyettesítéseivel teszik zökkenőmentessé az iskolában.

Megosztás