Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

nyárköszöntő_05Nagyjából száz vendég érkezett a környei Idősek Klubjába pénteken a kistérségi társuláshoz tartozó otthonokból, klubokból, Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról. A szép korúak kistérségi közös nyárköszöntő programjának alapjait tavaly tették le Környén, s mint pénteken elhangzott, akkor kicsit aggódtak a siker miatt.

A rendezvény végül messze túlszárnyalta a reményeket, olyannyira, hogy a második találkozóra már nem csupán közös, hanem egyéni produkciókkal is készültek, így majdnem két órán keresztül énekeltek, táncoltak, adomáztak, s adtak elő vidám, színes történeteket a vendégek, akiket a környei Vackor Óvoda és Bölcsőde nagycsoportosai is megajándékoztak műsorukkal.

Az eseményt – melyet Schmidt Csaba Tatabánya, Marx Ernő Tarján, Igó István Vértessomló, Beke László, a házigazda Környe polgármestere és Mecsei Ilona, a Tatabánya Járási Egyesített Szociális Intézmények igazgatója is megtisztelt jelenlétével – nyárköszöntő_02Halász-Becker Anita szolgálatvezető ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg: minden kis viaszgyertya megtanít bennünket arra, hogy érdemes egy kis fényért, melegért tövig égni. Mert a kis dolgok fénye az, amely széppé, meleggé teszi az életet.

Beke László polgármester köszöntőjében nem titkolta, hogy amikor a falu belépett az ESZI-be, bizony kétségek is felmerültek. Az ilyen, közös találkozók azonban egynyárköszöntő_13 új hozadékot igazolnak, hiszen a klubok egymás között is programokat szerveznek, baráti szálak szövődnek. Mint elmondta, a környei önkormányzat épp ezeket az értékeket felismerve évek óta támogatja és plusz forrást biztosít ezekhez a rendezvényekhez. Élő és működő a térségi intézmény, amiért köszönet a vezetésének is, hiszen hiába is szeretné bármelyik otthon, klub ezt megvalósítani, önmagában egyedül nem tudná. S ehhez kell, hogy ne csak Környén gondolják így – fogalmazott.

Ahogy én körbenézek, itt idősek nincsenek, csak olyanok, akik kicsit régebb óta fiatalok – üdvözölte a vendégeket Schmidt Csaba, s köszönetét fejezte ki a házigazda Környe Község Önkormányzata számára.  Tatabánya polgármestere a nagyobb közösség összefogásának erejét, fontosságát emelte ki. nyárköszöntő_41Mint mondta, kiemelt feladatuknak tartják, hogy a kistérségben lévő szolgáltatásokat össze tudják hangolni, s úgy tudják megszervezni, hogy az érintettek számára a legközelebb elérhető legyen mindegyik szolgáltatástípus, amelyre szükségük lehet. Mind a város, mind a járásban található valamennyi település vezetésének az a célja, hogy az idősek számára biztosítsa a mindennapok ügyintézéséhez, adott esetben a mindennapi élethez szükséges szolgáltatásokat, segítséget, azokon túl is, amit a család tud vállalni – hangzott el a beszédében.

nyárköszöntő_03nyárköszöntő_04 nyárköszöntő_06 nyárköszöntő_07 nyárköszöntő_08 nyárköszöntő_09 nyárköszöntő_11 nyárköszöntő_12 nyárköszöntő_14 nyárköszöntő_15 nyárköszöntő_16 nyárköszöntő_17 nyárköszöntő_18 nyárköszöntő_19 nyárköszöntő_20 nyárköszöntő_21 nyárköszöntő_22 nyárköszöntő_23 nyárköszöntő_24 nyárköszöntő_25 nyárköszöntő_26 nyárköszöntő_27 nyárköszöntő_28 nyárköszöntő_29 nyárköszöntő_30 nyárköszöntő_31 nyárköszöntő_32 nyárköszöntő_33 nyárköszöntő_34 nyárköszöntő_35 nyárköszöntő_36 nyárköszöntő_37 nyárköszöntő_38 nyárköszöntő_39 nyárköszöntő_40 nyárköszöntő_43

Megosztás