Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

szeretetlangDecember 18-án második alkalommal gyúlhatott fel számos környei otthonban a Betlehemi Békelángtól az adventi koszorú negyedik gyertyája. A Szeretetlángot Környe nevében Beke László polgármester vette át 16-án a héregi átadási ünnepségen, majd Nagy Péter tiszteletessel adta tovább másnap mindazoknak, akik szerették volna hazavinni, hogy fényével együtt a béke is beragyogja az otthonukat.

1986-ot az ENSZ a béke évévé nyilvánította, s ekkor döntöttek úgy a bécsi cserkészek, hogy megajándékozzák a világot: elmennek Betlehembe és Jézus szülőhelyéről, a Születés Templomában égő örökmécsesről elhozzák a béke, a szeretet lángját Bécsbe, ahonnan a világ különböző országainak cserkészei továbbviszik. A láng Magyarországra először 2008-ban érkezett Gödöllőre, s idén második alkalommal térségünkbe, heregHéregre, melynek katolikus templomában Környe nevében Beke László polgármester vette át a hagyományos környei sváb ruházatot viselő Hartman Ivett és Popovics Milán kíséretében.

Idén egy kicsit kalandosabb volt a láng útja. A héregiek elhozták Gödöllőről, de az ünnepségen nagy meglepetésben volt részünk: a felvidéki cserkészek vezetője is eljött a Héregre, s hozta a lángot. Így amely most itt Környén világít, a Felvidéken keresztül érkezett Betlehemből Környére. Ez szimbolikusan nagyon sokat jelent nekünk, hogy a határon túli magyarok hozták el ide a béke lángját – fogalmazott a polgármester a láng környei átadási összejövetelén a falu karácsonyfájánál, s azt kívánta, hogy a fényének melege hozzon minden család életébe szeretetet és békét, s ne csak karácsonykor.

szeretetlang_07Nem az erősek, nem a hatalmasok, nem a hivatásosok, nem a sikeresek, hanem a gyengék örvendeznek az Úrban… Azok a kicsik, gyengék, sokak szemében senkik a boldogok, akik megtapasztalták, hogy az Úr munkálkodik, és akik vágynak arra, hogy ezt a csodát megosszák egymással – szólt a Művelődési Ház előtt gyülekező gyermekekhez, felnőttekhez Nagy Péter tiszteletes, azt kérve, hogy az otthonokban pislákoló Betlehemi Láng mindenkit emlékeztessen a történetre: Mária és Erzsébet adventjére, akik gyengén, elesetten és megvetetetten is mertek bízni Isten ígéretében. A mi mindennapjainkat és karácsonyi ünneplésünket is töltse el ez a reménység, tudván, hogy Isten ígéretei valóságosak és igazak, hiszen megmutatta: ő akkor és most is úgy szereti ezt a világot, hogy képes Egyszülött Fiát adni azért, hogy akik hisznek Őbenne, azok el ne vesszenek, hanem örök életük legyen. Ennél nagyobb boldogságunk pedig soha nem lehet! – zárta gondolatait a tiszteletes a láng átadása előtt.

 

Megosztás