Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

adventelo_79Második alkalommal szervezett Advent-elő kézműves vásárt és családi programot november 20-án a környei Művelődési Ház. A rendezvény alapjait tavaly tették le, de azért – nem titkoltan – picit idén is aggódtak a szervezők, hogy vajon sikerül-e idézni az adventi vásárok hangulatát? S bár odakinn az évszakot meghazudtolóan szikrázott a napsütés, végül idén is sikerült.

Bár a több mint 250 fős színházteremben maradtak üres székek, szép számmal vonzotta a családokat a Hókirálynő Meseszínpad előadása, ami után a gyerkőcök kézműveskedhettek az olvasóteremben, logikai játékokkal ismerkedhettek, s kora délutántól Magda Patrícia keze nyomán színesíthették az arcocskáikat, karjukat. A Relax Video délutáni 3D-s vetítései gyönyörű magyar tájakra, a Nyíregyházi Állatkertbe kalauzolt, de a speciális szemüvegek viselői a térhatású filmeknek köszönhetően Új Zélandra is elruccanhattak, s szédületes kört tehettek a bécsi Práter lélegzetelállító hullámvasútján is. bindi_27A díjtalanul látogatható műsoros programok sorát a 2012-ben alakult Bindi tánccsoport zárta az indiai filmipar színes, pörgős, lendületes, dinamikus táncával, a bollywood-al.

Mindeközben a környei és környékbeli kézművesek, őstermelők összesen 23 asztalánál egész nap válogathattak az érdeklődők a textiltermékek, párnák, táskák, díszek, festett selyemsálak, gyógyteák, magőrlemények, hennával festett gyertyák, különböző technikákkal készült angyalkák, karácsonyi asztali díszek, koszorúk, textilszobrász alkotások, pirográf képek, méz- és lekvárkülönlegességek, illóolajok, wellness szappanok, ásvány- és műgyanta ékszerek között, s az is megtalálta a kedvére, pontosabban fogára valót, aki éppen füstölt sonkára, kolbászra, vagy diós, chilis, zöldfűszeres tehénsajtra, esetleg parenyicára vágyott.

adventelo_26A Vöröskereszt süteményes asztalánál is csak akkor „szűnt meg az érdeklődés”, amikor már szinte csak mutatóban maradt pár finom falat. Idén a tavalyinál jóval több süteménnyel készültek az aktivisták. A tálcákról jól látható mennyiségben fogytak az édes falatok, közben viszont gyűltek a forintok az adományládikában. A süteményes felajánlásokból a szervezet végül 64.520 forintot gyűjtött össze, ennyivel többet fordíthat tehát a karitatív feladatai során felmerülő kiadásaikra, a karácsonyi csomagok összeállítására, mellyel minden évben segítik a szegényebb körülmények között élőket. A Vöröskereszt környei szervezete ezúton köszöni a segítőknek a sütemények elkészítését, és a finomságok elfogyasztóinak az adományforintokat!

adventelo_91A Nő Klub tagjai sem tétlenkedéssel töltötték a vasárnapot. A klubtagok egy része az előtérben kínálta a portékákat, a többiek pedig az olvasóteremben berendezett díjtalan kézműves sarokba érkező gyerkőcökkel vágtak, ragasztottak, festettek, csillámoztak, készítették a karácsonyi díszeket, apró ajándékokat. A hölgyek a nap végén jóleső elégedettséggel szusszantak fel, hiszen – ahogy vezetőjük, Németh Lajosné, Marika fogalmazott – volt, hogy azt sem tudták, hol áll a fejük, egyszerre annyi gyerkőc rohamozta meg a kézműves sarkot.

Megosztás