Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

ágota12Hét település közel száz állami gondoskodásban részesülő fiatalja bulizott pénteken az oroszlányi művelődési központban. A helyiek mellett a tatabányai, komáromi, ácsi, környei, vértesszőlősi és bakonyszombathelyi lakásotthonokból és nevelőszülőktől érkeztek gyerekek, hogy Márton napi játékos vetélkedőkkel, karaokéval és egyéb szórakoztató programokkal töltsék együtt a délutánt.

Barta László, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója elmondta: jelenleg 350 gondozottat látnak el, akik közül 280-an nevelőszülőknél élnek.

– Célunk az, hogy minél több gondozottat nevelőszülőnél tudjunk elhelyezni, hiszen így tudjuk legjobban a családias környezetet biztosítani. Ennek érdekében mi segítünk a jelentkezőknek a feladatra való felkészülésében, és minden szakmai támogatást megadunk a továbbiakban is. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató megyei igazgatósága várja azok jelentkezését, akik gyermekvédelmi gondoskodásban élő (állami gondozott) kiskorúak ellátását vállalnák. Nevelőszülő az lehet, aki 24. életévét betöltötte, cselekvőképes, büntetlen előéletű, és a gondozásba kihelyezett gyermeknél legalább 18, de legfeljebb 50 évvel idősebb. Szükséges a pszichológiai, egészségügyi alkalmasság is – nyilatkozta Barta László.

A nevelőszülővé válással kapcsolatos részletes tájékoztatásért Balogh Anikó nevelőszülői hálózatvezetőt kell megkeresni a 06 (20) 9236103 telefonszámon.

Megosztás