Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Folyamatosan érkeznek a környei önkormányzathoz a január 29-ei földrengés okozta károkról a bejelentések. Szerda délutánig 45-en jelezték, hogy kisebb-nagyobb káruk keletkezett. A bejelentők többsége rendelkezik biztosítással.

A január 29-ei földrengés után (amely a potsdami geofizikai intézet adatai szerint a Richter-skála szerint 4,8-es erősségű volt, Környe és Vértessomló közötti epicentrummal) eddig 45-en jelezték a környei polgármesteri hivatalban, hogy káruk keletkezett, kilencven százalékuk rendelkezik biztosítással.

A károsultak zömmel különböző méretű belső és külső fal-, födémrepedéseket jelentettek, de kéménydőlés, csőtörés, melléképületek elmozdulása, ajtó megrogyás, csempék lehullása, tetőszerkezeti szarufák és kerítésalap kimozdulása is szerepel az ismertetett károk között.

Beke László polgármester kiemelte: elsődleges kárfelmérésről van szó, a környei önkormányzat továbbra is várja a bejelentéseket. Mint mondta, a károk tényleges összesítésére nem csak a folyamatosan érkező bejelentések miatt kerülhet később sor, hiszen például az egyik gazdasági társaság is jelezte: a lapos tetejű épületeinél a hó takarása miatt még nem tudni, hogy megrepedt-e a szigetelés, így az is elképzelhető, hogy később beázással is kell számolni.

A szombati földrengés a környei intézményeket sem kímélte, az Idősek Napközi Otthonában s az általános iskolában is keletkeztek különböző méretű repedések, az iskolában a tornaterem melletti öltözőben csőrepedést okozott.

A környei önkormányzat továbbra is kéri azokat a lakosokat, akiknek a szombat esti földrengés során káruk keletkezett, s azt még nem jelezték, mielőbb tegyék meg telefonon, vagy e-mailben.

A bejelentés tartalmazza a nevet, pontos címet (utca, házszám), a keletkezett kár leírását, azt, hogy a bejelentő rendelkezik-e biztosítással, s ha igen, azt is, hogy megkezdte-e már az intézkedést a biztosítójánál.

A bejelentéseket az önkormányzat az 573-100-as telefonszám 11-es mellékén, vagy az info@kornye.hu e-mail címen várja.

Megosztás