Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

13horgász-kenuSoha nem kellett jókedvért, bolondozásért a szomszédba mennie a környei Hafner Jánosnak. A legutóbbi környei Jégkarneválon Vera nevű „párjával” nem mindennapi jégtánc kűrökkel „kápráztatott el” mindenkit, az pedig már hagyomány, hogy a horgászversenyek alkalmával „biztos, ami biztos” alapon egy műanyag halacska lapul a zsebében, ha elpártolna mellőle a szerencse, akkor se árválkodjon üresen a szákja.

Hafi – ahogy mindenki ismeri – ezúttal lócitrom pottyantó versenyt szervez Tatabánya-Síkvölgyre, a nevét viselő vendéglőjénél. Pár esztendeje hatalmas sikerrel záruló és három telitalálatot is eredményező tehénlepény pottyantóval indított, két éve átnyergelt a pacikra, azonban az immáron országos sajtóérdeklődést is kiváltó programot (és természetesen a lócitromokat is) elmosta a vihar.

Hafi bízik benne, hogy kegyesek lesznek az égiek és szombaton szikrázó napsütés vár mindenkit. A verseny, vagy inkább játék lényege igen egyszerű: egy zárt területet 150 mezőre osztanak, melyekre tétet lehet tenni, mint a rulettnél, itt azonban a fogadás összege csak jelképes.

A területre két lovat eresztenek, s amelyik mezőre előbb pottyan egy lócitrom, az nyer: a tét ötszörösét. Amennyiben a pejkók vonalra pottyantanak, az a mező nyer, amelyikben több található. A „ló-citrom-lé” a tét 2,5-szeresét éri. A játék 2×20 perces ciklusban zajlik augusztus 10-én, szombaton 17 órától, fogadni viszont már délután egy órától lehet a Hafner vendéglőnél.

 

Megosztás