Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

nőklub_09Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az I. Kulturális Piacot Tatabányán A Vértes Agorája a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájával együttműködve. A szeptember 20-ai, egyáltalán nem szokványos piacon a környei Nő Klub tagjai is bemutatják kézműves „termékeiket”.
Nagy valószínűséggel még maguk a Nő Klub tagjai sem tudnák summázni, hogy a 2011 őszi megalakulásuk óta hány kézműves remeket, a különböző ünnepekhez kapcsolódó díszeket és különböző színes ajándék- dísztárgyat készítettek el. nőklub_02Az biztos, hogy lassan három esztendeje folyamatosan horgolnak, ragasztanak, kötnek, festenek, színeznek, s még ki tudja, miféle technikákkal varázsolnak akár kidobásra ítéltetett alapanyagokból is csodaszép tárgyakat. S mindezek mellett jótékonykodnak, hiszen munkáikat folyamatosan értékesítik, a bevételből pedig rászorulókat támogatnak.
Minden bizonnyal kreativitásuk és érzékeny emberiességük kelthette fel az I. Kulturális Piac szervezőinek figyelmét, s invitálták meg a hölgyeket a programra, amely az Agora Fórum tagszervezetei, Tatabánya és a megye kulturális intézményei, művészeti csoportjai, közösségei számára teremt bemutatkozási lehetőséget.
nőklub_10A megyeszékhely mellett Kecskédre is eljutott a Nő Klub híre, olyannyira, hogy legutóbbi összejövetelükkor vendégek érkeztek a szomszédos településről. A községben Kirschner Mihályné kezdeményezésére alakult meg a kézműves klub, s azért kopogtattak be, hogy ötleteket merítsenek a környei hölgyekből. Ötletekben pedig bőven bővelkednek. Jól példázza ezt az a kiállítás, amellyel 20-án Tatabányán mutatkoznak be, s amely mindazok kedvéért, akik esetleg nem tudnak részt venni a megyeszékhelyi programon, 18-áig tekinthető meg a Művelődési Házban.

nőklub_13 nőklub nőklub_03 nőklub_04 nőklub_05 nőklub_06 nőklub_07 nőklub_11 nőklub_12

Megosztás