Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ötödik alkalommal hívta közös ünneplésre a Költészet Napja alkalmából a versszerető környeieket április 11-én, József Attila születésnapján a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár. A borongós időjárás miatt a főtér helyett a Művelődési Házban szóltak a versek mindenkitől, mindenkinek, s akik ott voltak, szavalatokkal, dalokkal, szép élményekkel és érzésekkel feltöltődve köszöntek el a rendezvény végén.

Nagyjából kétszáz verseskötet közül válogathattak mindazok, akik hétfőn ellátogattak a Költészet Napi programra, de szavalt, énekelt versekben sem volt hiány. A közönség egy része ezúttal is a rendezvény aktív résztvevőjévé vált: kedvenc verseiket osztották meg a jelenlévőkkel, a környebányai verselők citeramuzsikával kísért, megzenésített csokrot nyújtottak át, az idén 25 esztendős Szivárvány Táncegyüttes tagjai pedig nemcsak táncoltak, kivételes alkalomként fuvolakíséret mellett énekeltek is.

Ismert és kevésbé ismert, keserű és elgondolkodtató, vidám és játékos versek hangoztak el felnőttektől, és gyerekektől, igazolva József Attila sorait: nem szükséges, hogy én írjak verset, de úgy látszik, szükséges, hogy vers írassék, különben meggörbülne a világ gyémánttengelye.

A szervezők a költő gondolatát folytatva úgy vélik, a világ gyémánttengelye meggörbülne akkor is, ha a versek csupán íróasztalok fiókjaiban, szekrények polcain porosodó könyveknek születnének. Ezért minden verset hallgatni szeretőt és verselni vágyót szeretettel várnak jövőre is a Költészet Napi rendezvényre, s bíznak benne, hogy egyre többen viselik majd azt a jelvényt, mellyel évről-évre megajándékozzák a költészetbarát környeieket.

Megosztás