Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

42 jubiláló, köztük egy 60-szoros véradót is köszöntöttek Környén kedd este, a Vöröskereszt helyi szervezetének ünnepségén, az eseményt Maklári Éva, a Vöröskereszt tatabányai alapszervezetének elnöke is megtisztelte jelenlétével.

A Faluházban, a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezett ünnepség kezdetén Eisenbart Győzőné, a házigazdák elnöke elevenítette fel a nemzetközi szervezet 1863-as megalapításának előzményeit, a solferinói csatát, amikor több ezer sebesült maradt szakszerű ellátás nélkül, s ezt látva egy svájci üzletember a szomszéd faluban toborzott segítő önkénteseket.

Hazánkban megalakulásának 130. évfordulóját ünnepli a Vöröskereszt, s a következő évekre elsősorban az idősek jobb ellátásának segítését tűzte ki célul – mondta el a környei szervezet vezetője, ugyanakkor egyik kiemelt, s ma különösen aktuális feladatként fogalmazta meg a véradások szervezését, hiszen növekszik az életmentő műtétek, transzplantációk, balesetek száma.

Minthogy a 2011-es esztendő az önkéntesség jegyében is telik, az elnök mindazok számára kiemelten hálás köszönetét fejezte ki, akik önzetlenül vállalják a segítést, bármilyen feladatról is van szó.

Az óvodások, s a Német Nemzetiségi Dalkör műsorával színesített program során Eisenbart Győzőné 42 véradónak nyújtott át emléklapot, köztük Zaja Istvánnak, aki a legtöbbször, már 60 alkalommal vállalta az önkéntes véradást. Félszázszor adott vért ifj. Zaja István, Pálfi Ferencné és Tóvári József. Az eseményen Láng Évát is köszöntötték, ő a megyei szervezet ünnepségén kiemelkedő oktató-nevelő tevékenysége elismeréseként a Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés arany fokozatát vehette át.

JUBILÁLÓ VÉRADÓK

60x

Zaja István

50x

Ifj. Zaja István

Pálfi Ferencné

Tóvári József

40x

Beckl Gábor

Bakonyi József

Rácz János

Schatz Miklós

Szommer János

Tompos József

Zaja Zoltán

30x

Bede Csaba

Kerecsényi Antal

Moncz Istvánné

Májer Tamás

Szabó Józsefné

Szántó Attila

Takács Ferenc

Tremmel József

25x

Buza István

Hataier György

Kugler János

Rácz Ferenc

Varga Mónika

20x

Cser János

Ferge János

Hataier Géza

Kecskés Gábor

Ifj. Kertész József

Simon József

Wittmann Ferenc

10x

Bagi János

Tremmel Ákos

Tremmel Ádám

Oláh Ferenc

Nitas János

Németh Amália

Kámán Tibor

Czigle Tamás

Búza Istvánné

Balaskó Róbert

Kissné Ágoston Éva

Megosztás