Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

November 23-án a kormányzati intézkedésnek megfelelően Környén is tesztelték a Kisfaludy Mihály Általános Iskola, valamint a Vackor Óvoda és Bölcsőde pedagógusait, munkatársait. A tesztelést követően az óvoda esetében 10 napos zárlatról határozott az oktatási hivatal, az iskolában pedig a nagy átfertőződöttség miatt a felső tagozatban online oktatást rendelt el az operatív törzs. Sajnos a dolgozók mellett egyre több gyermek mutatott és mutat tüneteket, közülük több esetben igazolta a teszt a megfertőződés tényét. Az iskolában több alsó tagozatos osztály is karanténba került. A történteket követően több jelzés érkezett az önkormányzathoz és az iskola vezetéséhez, hogy a kialakult járványhelyzet miatt rendeljen el tanítási szünetet, vagy otthoni online oktatást. Az iskola igazgatója valamennyi szülőt tájékoztatta, ezúton pedig a település lakóit kívánjuk tájékoztatni arról, hogy az állami fenntartású oktatás irányításában az iskola vezetője nem jogosult sem a tanítási szünet, sem az online oktatás elrendelésére.

A karantént kizárólag a területileg illetékes népegészségügyi osztály, a tantermen kívüli digitális tanrendet az Operatív Törzs, illetve a tanév rendjének esetleges módosítását az Oktatási Hivatal rendelheti el. Tehát a tavaszi eljárásrendtől eltérően az iskolával, óvodával vagy bármely intézménnyel kapcsolatban sem az önkormányzat, sem maga az intézmény nem hozhat önálló járványügyi intézkedést.

A járvány terjedése elleni védekezésben ugyanakkor továbbra is a személyes felelősségen, a felelősségteljes viselkedésünkön van a legnagyobb hangsúly! Nagyon fontos, hogy csak a legszükségesebb esetben menjünk közösségbe, és oda ne engedjük a családtagjainkat sem. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy sokan, akik enyhe tüneteket észlelnek magukon, gyermekeiken, nem veszik komolyan ezt az intést, és figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy az enyhe lefolyású betegség is fertőz, tragédiát okozhat távolabbi környezetükben, és lehet, soha nem is derül ki számukra, hogy ők voltak az előidézői.

Jelenleg Környén több száz koronavírussal fertőzöttet tartanak nyilván, és sajnos már több lakosunkat elveszítettük a betegség következtében, ezért nem győzzük hangsúlyozni: közös felelősségünk, hogy vigyázzunk egymásra!

Beke László polgármester

Megosztás