Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Döntött a sport- és civil szervezetek által benyújtott támogatási igényekről a környei képviselő-testület, a két terület támogatására összesen majdnem 2,5 milliót fordítanak községünkben.

De ez a szám nem teljesen tükrözi a valóságot, mivel a KÖRNYE SE működési kiadásainak fedezésére korábban már megszavazták az évi 4 milliót, s – mint Beke László polgármester elmondta – most sajnálattal vette tudomásul a testület, hogy az egyesület részéről csupán a kézilabda és a tenisz szakosztály nyújtott be pályázatot a felhívásra. Ők nyertek is: a kézisek 960, míg a tenisz szakosztály 600 ezret. Az egyesület keretein kívül működő ORTRI-nak 100 ezer forintos támogatást ítéltek meg a képviselők.

A civil szervezetek közül két „táncos” pályázó nyerte el a legmagasabb támogatást: a Szivárvány Táncegyüttes 221 ezret, az összeg jelentős részét a felnőtt csoport ruhatárának bővítésére fordítják, míg a mazsorettek 210 ezret, ők a fellépésekre történő utazásaikhoz, s szintén a ruházatuk megújításához kértek segítséget. A Három Királyok Alapítvány 190, a Németek Baráti Köre 150, míg a Postagalamb Egyesület 30 ezer forintos támogatásban részesül.

 

Megosztás